Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözünde sorun var

mutlufeza

Yeni Üye
Katılım
11 Kas 2018
Mesajlar
5
Kaplumbağam çok harekeliydi daha sonra hareket etmede kısıtlık gördüm ve gözünde kızarıklık vardı. Şimdi hiç hareket etmiyor yemi görmüyor. Yemin kokusuna refleks olarak yemeğe çalışıyor ama tutturamıyor. Veterinere götürdüm inflased göz damlası ve ciloxan göz damlası verdi. Gözde kızarıklık geçti ama hala görmesinde ve hareket etmesinde sıkıntılar var ne önerirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • 98ACEC32-3C04-4A73-80AF-26286CA39BFC.jpeg
    98ACEC32-3C04-4A73-80AF-26286CA39BFC.jpeg
    68.1 KB · Görüntüleme: 163
Göz enfeksiyonu devam ediyor. Günde kaç defa ve ne kadar damlatmanı söyledi? İçeriğinde antibiyotik var mı?

Bir de kuru alan ve ısıtma lambası var mı?
 
Cvp: Kaplumbağamın gözünde sorun var

Sabah akşam ikişer üçer damla damlatmamı söyledi. İçinde antibiyotik yok. Kuru alan var fakat ısıtma lambası yok. Toplam 4 tne kaplumbağam var acaba diğerlerine sıçrar mı
 
Göz enfeksiyonu kirlilik sebebiyle oluşur. Suyu temiz tutmaya çalışmalısın. Gözenekli kayalar, 1 mm'den iri çakıl taşları, minare gibi içinde kir biriktiren kabuklular zararlı bakterilerin üreyeceği ortam oluşturur. Bunlar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Bir hayvandan diğerine bulaşmaz.

Petshoptan metilen mavisi alacaksın. Bu sudaki bakteriyel oluşumu önler. Su kaç litre ona göre uygulamayı yazayım.

İç filtreyi haftada bir yada duruma göre daha kısa sürede temizlemelisin. Sünger içine giren pislikler mayalanıp bakteri oluşturur.

Bildiğimiz yöntemden gidelim. Eczaneden genta damla al. Bundan sabah akşam her bir göze 10 saniye arayla üçer damla damlat. 5-10 dakika arası kuru ve üşümeyeceği bir yerde beklet. Ayrıca günde bir defa 3 damla hayvanı dik tutup ağzına damlat açmaz ise yine 10 saniye ara ile ağzına ruj sürer gibi sür. O şekilde girer. Yalnız ucunu değdirme.

Isıtma lambasını mutlaka hallet. Aksi halde üşütür akciğer enfeksiyonuna yakalanırlarsa kurtulmaları zordur.

Hayvan anlattığına göre görememeden kaynaklı problem yaşıyor. Halsizlik ve iştahsızlık durumlarına dikkat et. Göz bir haftaya toparlar. Buna rağmen bunlar olursa iş akciğer enfeksiyonuna dönüyor demektir. Ağzına damlat dememin sebebi bunun önüne geçmek için.
 
Geri
Üst