Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Hareketleri

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Kaplumbağam akvaryumdaki kayaların arasından çıkmıyor,hep elime gelirdi şimdi hiç gelmiyor yem de yemek istemedi,avcuma aldığım an çırpınıyor her şeyden korkmaya başladı.Sizce bunun nedeni nedir?

Bu aralar deri ve kabuk değişimi geçiriyor onla bir alakası olabilir mi?

Cvp: Kaplumbağamın Hareketleri

Deri yada kabuk değişimiyle alakası olucağını sanmıyorum.
Fakat ürküten birşey oldu mu onu ? Ani bir ses yada düşüş ?

Kaplumbağalar kendilerini biryere sıkıştırmayı nedense çok severler yem yememe sebebini bilemiyorum deri değişimindeyken benim kaplumbağalarım yiyiyordu hasta olabilir. Yada birşeyden ürktü.

Kaplumbağayı hiç elinizden düşürdünüzmü veya korkuyor olabilir.Zaten kaplumbağayı ele almak pek iyi bulmuyorum sonuçta evcil bir hayvan değildir kaplumbağa :) Hastalanmış olabilir ne kadar süredir yemiyor yemi ?

Bir şeyden ürkmüş olabilir. Sağlık sorunu yoksa rahatsız etmeyin, ele almayın bir süre.

Zaten ele almak derken sıkarak almıyorum avcumun üstünde duruyor suda (yem yerken falan).Onu ürkütçek bir şey yapmadım veya bir şey olmadı.Sadece 2 gün önce akvaryumu temizlerken başka bir kapta durdu.

Ama diğeride durdu ona bir şey olmadı.

Bazen böyle olaylar olabiliyor akvaryumu sık temizlemeyin güzel bir filtre alın ve haftada bir akvaryumdan 1 sürahi su alın 1 sürahi geri koyun böyle en sağlıklısıdır.

Yem atın suyun üstüne bakalım gelecekmi. Diğer kaplumbağadan korkuyorda olabilir :) Benim şu anki kaplumbağam eski kaplumbağamı korkuta korkuta zavallı ısıtıcının oradan başka bir yere gidemiyordu.Birde ayırmayı deneyin yeriniz varsa.

Umarım yarın düzelir zaten 3 haftada bir temizliyorum ama artık ayda 1 temizlerim.Diğerinden korkacağını sanmıyorum.

Sizin görmediğiniz bir zamanda bir sesten yada diğerinin bir davranışından ürkmüş olabilir. Yem yemesini takip edin. İştahsızlığı devam ederse o zaman endişelenirsiniz. Şuanda endişelenicek bir durum yok gibi :)

Yeni konu açmadan burda bir soru sormak istiyorum;

Yeni bir yem alıcam şu an sera raffy I ve tetra reptomin var.Ek yem olarak raffy royal alıcaktım ama kutusu çok büyük.
Şu an aklımda şu iki yem var;
-Sera raffy vital
-Sera raffy mineral
Sizce hangisini alıyım.Kaplumbağalarımın birisi 5 diğeri 3 cm.

Ben bir ara bir kaplumbağamın diğerinin ayağını ısırdığını görmüştüm tesadüfen. Muhtemelen diğerinin ayağında yem kokusu kalmıştı ve onu yem sanmıştı. Normalde o şekilde bir alışkanlığı yoktur. Ama ısırılan kapluş çok korkumuştu zıplamıştı yavrucuk. Belki sizin görmediğiniz bir zamanda diğeri zarar vermiş olabilir ona. Hareketlerini takip edin derim ben. Geçmiş olsun.

Vital bitkisel bir yemdir, 10cmden küçük kaplumbağalar için önerilmez. Diğerini alın derim.

Sera raffy mineral bunu alın.

berkcam97' Alıntı:
Yeni konu açmadan burda bir soru sormak istiyorum;

Yeni bir yem alıcam şu an sera raffy I ve tetra reptomin var.Ek yem olarak raffy royal alıcaktım ama kutusu çok büyük.
Şu an aklımda şu iki yem var;
-Sera raffy vital
-Sera raffy mineral
Sizce hangisini alıyım.Kaplumbağalarımın birisi 5 diğeri 3 cm.
Kaplumbağanız yavru ise; minerali alın vitale gerek yok. Çünkü vital bitkisel içerikli bir yemdir. Yavru kaplumbağalar protein ağırlıklı beslenmelidir. 8 cm civarı olduklarında vitali alırsınız ve yavas yavas bitkisel yeme başlamış olursunuz.

Tamam o zaman minerali alıyorum teşekkür ederim hepinize.
10 cm i geçincede sera harbivor la vital alırım o zaman.

Kaplumbağam uyurken bir ayağı havada neden?

Normal bir davranış, uyurken değişik hareketler yapabiliyorlar.

Bu arada lütfen mesajların tamamını büyük harflerle yazmayınız. Forum kuralları gereği yasak.

çok teşekkür ederim,ben de korkuyodum

Geri