Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Hareketlerinin Azalması

Onue14

Bronz 5 Üye
Herkese merhaba. Eylül ayından beri benimle birlikte olan Çiko ve sonradan ona katılan Hürrem adlarında 2 kaplumbağam var. Kaplumbağalarıma kapta bakıyorum maalesef. Hürrem çok hareketli yemlerini de sürekli yiyor. Ancak Çiko da son dönemlerde hareketlerinde büyük bir yavaşlama oldu önceden ters düştüğünde hemen çabalayıp dönebiliyordu, şimdi ise hiçbir şekilde dönmeyi denemiyor, son olarak yemlerini yiyor mu diye kontrol etmek amacıyla onu ayrı bir kaba aldım ama 1-2 gündür yemlerine dokunmamış bile. Sizce Çikonun nesi var kış uykusu mu yoksa hastalık mı?

Cvp: Kaplumbağam hareketlerinin azalması

Her 2 side olabilir kapta neden bakmaya devam ediyorsunuz kaplumbağanın hareketinin yavaşlaması soğuk sudan ve kendini kış uykusuna hazırlaması veya hasta olması hemen küçükde olsa bir akvaryum ve ısıtıcı alın yoksa 2 kaplumbağanızda yem yemeyi kesecek ve yakın zamanda ölecektir :(

RE: Kaplumbağam hareketlerinin azalması

O ölüm fanusunda tabii ki ölücek :(
Hemen akvaryum alın. Ayrıca ısıtıcı olmadan yaşayamaz. Hemen bunları edinin. Yoksa vçok geç olur.

Cvp: Kaplumbağamın Hareketlerinin Azalması

ben kış uykusunda olduğunu düşünüyorum. Isıtıcınız yoksa acil almalısınız

Cevaplarınız için teşekkür ederim .Zaman zaman hareketlendiği de oluyor aslında ama yem yemediğine emin oldum artık .Beslenmesi için öneriniz var mı ? ( Isıtıcı dışında)

Bakın,hiç bir kaplumbağayı ölüm kabında hayatta tutmak mümkün değildir,ne önerirsek önerelim faydasız olacak ...

Birde kabuklarının kuyruk kısmında yumuşama hafifçe bastırdığımda çöküyor gibi onun nedeni güneşle mi alakalı ?

Bebek kaplumbağalarda doğal bişeydir. Büyüdükçe sertleşicek. Endişelenmeyin :)

Eğer akvaryum alacak durumunuz yoksa; ttp://www.ikea.com.tr/urundetay/00102975/samla_kutu.aspx, böyle bir ürün işinizi görür. Gerekli ekipmanları takabilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler yakın zamanda akvaryum ve diğer ekipmanları elde etmeye çalışacağım.

Geri