Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın Hastalığında Düzelme Yok.

erdiaydn

Bronz 1 Üye
ben yaklaşık 1-2 aydır terramiycn kremini kullanıyorumve hiçbir ilerleme gözlemlemedim tam iyileşcek gibi oldu sonra geri çoğaldı(İLTİHAP). Sizce ne yapmalıyım .

Cvp: Hastalık...

Yarın eczaneye gidip %2'lik borik asit çözeltisi hazırlatın ve günde iki kere her bir gözüne 2 damla olacak şekilde damlatın. Faydası dokunabilir. Bu arada kapluşun sadece gözlerinde mi sorun? Yani hapşırma, sürekli kuru alanda vakit geçirme, ağzını açıp kapama gibi belirtilerde var mı?

Cvp: Hastalık...

Başka ilaçlara yönelebilirsiniz, mesela Yeşim hanımın dediği borik asit çözeltisi olabilir veya Gentagut' da kullanabilirsiniz. Birde başka bir rahatsızlığın olmadığından emin olmalısınız.

Benim kapluşum bugun iyilesti. Az once acti gozlerini sevincten ucuyorum suan :D
Veterinere goturdum bana bu ilaclari aldirdi
Gentamisin , inflased (içinde borik asit var) ve terramycin. İlk iki ilaç damla. Kullanirken gozunu alttan biraz bastirin. Açilan araliga dokun. Az once iyilesti benimkiii :D <3 Dedigim ilaclari alin. Etkisini farkediceksiniz.

Cvp: Kaplumbağamın Hastalığında Düzelme Yok.

Hayir hicbirisi yok sapa saglam sadece o var mama kucuktede sadece pembelesme var

Geçmiş olsun. Diğerinde de ileri derecede akciğer enfeksyonu olabilir.
Bence bir veteriner ziyareti ikisi içinde gerekli.

Arkadaşlar akvaryum buldum salı günü alıyorum 50cm*50cm*25/20cm iyimi sizce?

Geri