Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu farklılaşıyo bu nedir?

emrahozer

Bronz 3 Üye
bu nedir arkadaslar ? kireç birikmesi olabilir mi?
mailto:/2rxfl92.jpg

mailto:/352p7r6.jpg

BU da yaşadıkları akvaryumdan bi görüntü
mailto:/207m341.jpg

Cvp: Kaplumbağamın kabuğu farklılaşıyo bu nedir?

Büyüme izleri onlar, değişecek olan kabukların arasına hava girmesi sonucu oluşur. Normal bir durum.

Zaten kendini taşlara falan sürüyordu.Kabuğunu kaşıyordu.Bende günde bi kez yarım saat kadar kabuğunu hem ellerimle masaj yaparak hemde fırçayla temizliyordum.Ama beni rahatsız etmeye baslamıstı :) yalnız kabuğunda sanki biraz yumusama var ve alt kabuğundaki lekeler biraz silinmeye basladı gibi.Akvaryumda ısıtıcı mevcut .

Eğer kuru alanda yeteri kadar zaman geçiriyorsa fırçalamanıza gerek yok. Yada şöyle söyleyeyim; elinize aldığınızda kabuğunda kaygan bir tabaka oluşmuşsa fırçalayın. Zaten buda suyun için de fazla kalan veya kabuğunu yeteri kadar kurutmayan kaplumbağalarda olur. Eğer dediğim gibi değilse fırçalamaya gerek yok. Dışarıdan nekadar az müdahale ederseniz o kadar iyi. Ama elinize alıp kaşıyabilirsiniz üst kabuğu. Hoşuna gidip gitmediğini hareketlerinden anlarsınız. Büyüyen kaplumbağalar da ki alt benekler zamanla solmaya veya gölgelenmeye başlayabilir. Eğer kabuğu yumuşadıysa devit - 3 kullanın 1 ay kadar. Zaten havalar ısınıyor, 1 ay sonra güneşlendirmeye başlarsınız.

İsterseniz bir kaç foto daha atayım.Bu fındık kuru alana cıkmıyor sürekli su içinde .DAha önce attığım fotolarda gözüktüğü gibi diğer kaplumbağam fıstık kuru alana cıkıyor kendini kuruluyor sonra tekrar suya dönüyor.

Bende kabuk değişeceğini düşünüyorum çünkü kalkan kabuk kenarlarının altında yine kabuklar gözüküyo sanırım.

Bu alt kabuğu:)

mailto:/3eed5.jpg

mailto:/98wpk2.jpg

Bunlar da kuruladıktan sonra üst kabukların fotoları:

mailto:/14chfug.jpg
mailto:/zin6yq.jpg

Bu arada elimde Deep Fix kaplumbağa vitamini var.İşimi görür mü?

Deep Fix kalitesizdir onun yerine eczanelerde satılan Devit 3 vitaminini doktorunuza reçete olarak yazdırıp alabilirsiniz kaplumbağanız çok bıcırık maşallah :)

Deep fix pek kaliteli değil, onun yerine sera reptilin veya biyo tortvit kullanın, tabi bunun yanında devit 3 de kullanın.

Kuru alana çıkmayan zamanla alışır merak etmeyin, alışana kadar haftada 1 kabuğunu fırçalayın.

birinci ve ikinci fotoğraftaki kaplumbağanızın alt desene farklı, sanırım genlerle alakalı. Farklı bir deseni var özel bir kaplumbağa bence :)

Ama alt kabuğu fazla beyazlamış, mineral ve vitamin eksikliği olabilir. Kuşlar için mürekkep balığı kemiği satılıyor, ondan alıp yemleri vitaminle ıslatın sonra mürekkep balığı kemiğini yemin üstüne toz şeklinde dökün öyle verin. Forumda mürekkep balığı kemiği diye arama yaparsanız daha geniş bilgi bulursunuz. Tabiki kaliteli bir vitamin alın ve devit 3 de kullanın :)

Bencede özel bir kaplumbağa çok değişik kabuğunun altı :)

Kullandığınız yemler neler ?

şu anda bi kaç gündür gammarus la besliyordum.Yarın kargom gelecek yem olarak tetra reptomin sipariş ettim.
Evet kalamar kemiği kullanıyorum arkadaslar zaten:) güneş oldukça güneşe de çıkarıyorum..
Evet kaplumbağanın alt deseni biraz özel alırken o yüzden aldım fındığı:)

Bu arada devit3 ü doktora nasıl yazdırabilirim?:) Yani ne soylemeliyim..?

Devit 3 zaten ucuz bir şey, 3 4 lira bir şey. Yazdırmanıza gerek yok. Yazdırmak istiyorsanız da illaki devit 3 ü bebekler kullanıyor, d vitamini için.

tamam teşekkür ederim devit 3 alırım :)

Geri