Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğu kağıt gibi oldu ne yapmalıyım ?

Elif0_0

Bronz 5 Üye
[/b][/size][size=large]Lütfen bana yardım eder misiniz ?
Yaklaşık 6 Ay önce 3 tane kaplumbağa aldım. Aldığım petshop akvaryuma gerek olmadığını söyleyerek bana plastik kap önerdi aldım. Suyun sıcaklıgını elimden geldiğince ılık tutmaya calıştım. fakat kaplumbağalarım kış uykusuna yattı. kabı alıp kaloriferin yanına koydum. Güneşli havalarda ise cam kenarına. Fakat buna ragmen kaplumbağalarım kış uykusuna yattı. Biraz zaman sonra birini uyandırmayı basardım. Fakat diğer ikisi uyanmadı. Kaplumbagalarımın üzerindeki yemek ve dışkı atıklarını temizlerken uyuyanların kabuklarının inceldiğini farkettim. Ve dün ne yazık ki biri öldü. Bugünde öteki aynı durumda kafasını kabugun içine bile sokamıyor. ancak nadir olarak ayaklarını hareket ettiriyor. Ne yapmam gerekiyor :'(

Cvp: Kaplumbağamın kabuğu kağıt gibi oldu ne yapmalıyım ?

Öncelikle hayvan satışı yapan satıcılara güvenmeyin.
İlk işiniz ısıtıcı ve bir akvaryum edinmek olsun.
Büyük bir ihtimalle iyi ve doğru bakımla kaplumbağalarınız toparlanacaktır.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html
konuyu okumanızı tavsiye ederim.

Sizin başınıza gelen kış uykusu değil, muhtemelen kaplumbağalarınız hasta. Arzu' nun da dediği gibi ekipmanları tamamlamazsanız diğer ölümler kaçınılmaz olur.

ekipmanlarınızı tamamlamazsanız kalan kaplumbağalarınızda ölebilir. acilen tamamlayın. kaplumbağalar için asgari ekipmanlar akvaryum ve ısıtıcıdır. akvaryum alamıyorsanız kendi şartlarınızla paludaryum yapabilirsiniz. şahsen ben paludaryum kullanıyorum.

Dediklerinizi en kısa zamanda temin edeceğim. Birşey daha soracağım aynı akvaryuma japon ve çöpçü balığı da koysam bir sakıncası olur mu ?

Kaplumbağa akvaryumunda balık beslememenizi öneririrm. Kısa bir sürede Özellikle bir çok balık türü kaplumbağaya yem oluyor. Yem olmasının sorunu şu ki; bunların bir kısmı zararlı oluyor. Örneğin jabon balığı eti kaplumbağalarda D vitamini kaybına sebep oluyor. Buda biliyorsunuz kabuk gelişimine etki eder.
Bir ihtimal tetra balığının süratli olmasından ötürü beslenebileceğini okumuştum. Ancak o balık içinde yoğun saklanma yeri ve yeşillik kurmalısınız.

Anladım teşekkür ederim :smile: Diger kaplumbağam şuan gayet iyi akvaryumu ve ısıtıcıyı temin ettim. :smile:

Bende kaplumbağalarıma akvaryum almaya gittiğimde bana gerek olmadığını söyledi ne gerek var fln dedi paramında az olduğu zamandaydım hemen tav oldum ama tospişlerim büyümeye başladı ve biri kabından atladı alan daralmaya başladı bende paraya kıydım aldım akvaryum...Tamamen satış amaçlı çalışıyorlar ama hayvanlara gerçekten meraklılarıda vardır tabi benim gittiğim tamamen ticari bakıyordu...

Geri