Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunda sorun mu var?

glsm

Yeni Üye
merhaba arkadaslar .. benim kaplumbagamin adi Johnny .. bugün kabugunda yaralanmalar gördüm ve tedirgin oldum .. belki siz anlarsiniz ne oldugunu .. akvaryumunda mi birsey olmus olabilir yoksa hastalik belirtisi midir sizce ?

mailto:/9ihgef.jpg

Cvp: Kaplumbağamın kabuğunda sorun mu var?

Kaplumbağayı nerden aldığınızı sorabilir miyim? Mümkünse aynısından ben de istiyorum :p
Kabuk sert cisime sürtülmüş gibi görülüyor. Uygun su şartlarında (temiz ve filtrelenmiş) sorun olmayacaktır.

Kabuk aşınmış gibi duruyor. Aşınmış yerlere çok az pomad sürmenizi öneririm.

Cvp:Kaplumbağamın kabuğunda sorun mu var?

hediye :) cok seker dimi :)
evet filtre var hatta akvaryumu daha bugün temizledim .. bir de güneslendiriyorum günde 1-2 saat balkona cikarip , iyi geldigi icin kabuguna ..

Jadeite' Alıntı:
Kabuk aşınmış gibi duruyor. Aşınmış yerlere çok az pomad sürmenizi öneririm.

pomad nedir ? :$

Pomad, bir merhem. Eczaneden alabilirsiniz. Hasarlı bölgede epitel tabakasının yeniden gelişmesine yardımcı oluyor :)

hayvanlara / su hayvanlarina özel var mi ? almanyada yasadigim icin ona göre bakinmam gerekiyo

Bu söylediğim merhemi kapluş için de kullanabilirsiniz. Kapluş hastalıklarında genellikle insanların kullandığı ilaçlar kullanılıyor zaten :) Br sorun olmaz.

tamam cok tesekkürler icimi rahatlattiniz :) hasta olmasindan cok korkuyorum :59:

Rica ederim :) İyi bakım koşullarına sahipse kolay kolay hastalanmazlar içiniz rahat olsun :)

Bi sonraki sorum Türkiyede mi yaşıyorsunuz olacaktı. Elinizdeki Common Musk Turtle. Oldukça kötü koşulları tolere edebilir. Ek bir ilaca tedaviye ihtiyaç yok. Sucul canlılarda pomad çok da işe yaramaz .
Su seviyesini alçak tutun , sivri dekorları çıkarın, güzel bir filtre alın. Herşey yolunda gider. Ayrıca alman sitelerine muhakkak göz atın .

aynen haklisin :)
su seviyesini alcak tut derken ? neden ? suda az kalmasi mi iyi olur ? su seviyesni alcak tutamiyorum cünkü filtre cok büyük filtrenin komple suyun altinda kalmasi gerekiyor[/align]

Common musklar çok kötü yüzücüdür. Boğulabilir.Su 20 cm den derin olursa kesinlikle boğulma tehlikesi vardır.

aynen 20-30cm yüksekliginde su ama yaniliyosun suyu cok seviyor benimki kuru alana hic cikmiyor bile diyebilirim

Common Musklar kuru alana zaten çıkmaz =) Doğasında sürekli çamurluklarda yaşar. Ama alçak seviyeli sularda yaşar .

http://en.wikipedia.org/wiki/Sternotherus_odoratus

7 aydir akvaryumunda .. suyla ilgili bi problemi oldugunu düsünmüyorum ama akvaryumdaki süslerin, oyuncaklarn altina giriyo sürekli :D adayi taktigim direk gibi bisey var onun arkasina sksmaya calisio .. eskiden de kaleriferin arkasina girmeye calisiodu orda kaliodu ama artik sigmiyor oraya :))

Suyla ilgili sorunun olmayışı sevindirici , pek çok insandan 30 cm derinlikte boğularak kendilerininkini kaybettiklerini okudum.
Kabuğundaki yaralanma , muhtemelen akvaryumdaki ıvız zıvıra sürtündüğü için olmuştur. Sert ve sivri cisimleri çıkardığınızda sorun kalmaz. Common musklar plastik bitkileri çok seviyor. Tavsiye ederim
http://www.exotic-pets.co.uk/common-musk-turtle.html

bu linktede su seviyesine dikkat edilmesi tavsiye edilmiş. Almanyada çok daha güzel türler var.
www.terraristik.com u ziyaret etmenizi tavsiye ederim ;)

onlari cikarinca cok huzursuz oluyor .. önerin icin tsk ederim süslerin yerine plastik bitki alabilirim o zaman :)

Arkadaşlar,
Common musk diyorsunuz ve doğru. Bu kaplumbağalar gizlenmeyi çok sever. Bolca gizleneceği mağara ve bitkisel bölüm yapmalısınız. Hatta aşırı egzersiz ihtiyacı olmadığı için kuru alanı zeminden çıkan yosunlu bir kayalık gibi yapabilirsiniz. Common musk için yapay bitki almanıza gerek yok. Canlı bitkili bir akvaryum yapıp içine koyabilirsiniz. Hem o rahat eder, hemde çok güzel görünür. Bol bitki, bol gizlenecek mağara onun yaşam ortamını daha iyi oluşturmanızı sağlayacak.
Ayrıca avcı özellikleri zayıf olduğu için küçük lepistes tarzı balıklarla da bulunduğu ortamı renklendirebilirsiniz.
Su ısısı bildiğim kadarıyla kırmızı yanaklılardan farklı ve daha düşük idi. Tekrar gözden geçirmekte fayda var. Gene emin olmamakla birlikte nefeslerini su altında daha uzun tuttuklarını hatırlıyorum.

Ayrıca iyi bakarsanız 2-3 kabuk değişimini başarısız yaptığını görürsünüz. Belkide özellikle sürtüyordur plakaları. Bence akvaryumdan girinti çıkıntı olan nesneleri çıkarmak yerine kalsiyum ve vitamin eksikliklerini giderin. Çok az D vitamini de verebilirsiniz.

Uyuşuk ama komik bir hayvan. Ufak balıklar ve bitkili akvaryum ile çok güzel olabilir.

aynen bunlari okudum ben de simdi .. saklanma konusunda haklisin .. tek takildigim konu baliklar .. iyi bi fikir mi bilmiyorum

İnternette videolara bak. Muskları balıklarla besleyen çok fazla insan var. Daha garanti olsun dersen ufak bir neon tetra sürüsü at. Çok keyifli olur. Bunların yakalama şansı hiç yok. Bitki konusundada yapaydan kaç. En doğal ortamı yapabileceğimiz kaplumbağa türü bunlar. Kayaları üst üste dizip üzerini yosun bağlat. Birde dediğim gibi oyuk, mağara yap mükemmel olur. Çok ürkek bu ufaklıklar. Huzurlu olur.

Geri