Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuğunun ucundaki soyulmalar

moonlin

Yeni Üye
Akvaryumda bakıyorum ısıtıcı ve filtresi mevcut.Son birkaç aydır kabuğunun ucunda böyle soyulmalar var acaba kabuk mu değiştiriyor anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
mailto:/0qAjA9.jpg
mailto:/0qAjA9

Cvp: Kaplumbağamın kabuğunun ucundaki soyulmalar

moonlin' Alıntı:
Akvaryumda bakıyorum ısıtıcı ve filtresi mevcut.Son birkaç aydır kabuğunun ucunda böyle soyulmalar var acaba kabuk mu değiştiriyor anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

mailto:/0qAjA9

Büyümeyle birlikte alttan yeni gelen plakalar ile üstteki küçük plakalar atılır.
Taban malzemesi olarak silis kum kullanımı plastrondaki(alt kabuk/bağa) ; mangrov kökü kullanımı da karapasdaki(üst kabuk/bağa) plakaların atımını hızlandırır.
Alternatif bir seçenek de eczaneden alınacak Devit oral damlanın kabuğa uygulanmasıdır.Damla uygulandıktan sonra kaplumbağa kuru alandaymış gibi 10-15 dakika üzerine yeterli sıcaklığı sağlayacak şekilde bir ampul konumlandırılarak bekletilir.Bu sürede kurumayan kısım peçete ile alındıktan sonra kaplumbağa tekrar akvaryuma bırakılır.

Geri