Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuk boyu ?

zeki52

Elmas 5 Üye
Arkadaşlar yalaşık 2 aydır baktığım kaplumbağamın kabuk boyunu merak ettim ölçtüm ama hangi uzunlugu ölçmemiz gerektiğini bilmediğim için sizlere sorayım dedim. ve kabuk gelişimi nasıl sizce iyi mi ? sanırım şuan kabuğu yenileniyor.

mailto:/img14/8225/kaplubuyuklugu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mailto:/img826/9020/fotograf1244.jpg

Uploaded with ImageShack.us

üzerindeki beyazlıklar ney acaba şimdi farkettim :/ diş fırçasıyla hafifçe fırçalasam geçermi ve bi sorun olurmu ?

fırçalama bence sürtünüp atması için mango kökü koy kabukları çok güzel maşallah

Cvp: Kaplumbağamın kabuk boyu ?

Yorum için teşekkür ederim. onlar kireçmi acaba kapluşuma bi zararı olurmuki. önceden kaynattığım sudan ekliyorum akvaryuma sürekli. ayda 1 de komple değiştiriyorum suyunu temizliğini yapıyorum. bi sorun olmaz inşallah :/

insallah olmaz onlar kirec birikmesi olabbilir dedim gibi mango kökü koyarsan surtunup onu atabilir :)

Kirecin bir zarari olmaz ama suyunu musluk suyu kullaniyorsaniz 1-2 gun bekletip koymaniz daha iyi olur
yavru olarak alindigini dusunursek gelisimi gayet iyi kabuk degisimi haslamis arkadasin dedigi gibi mango koku veya ucu sivri olmayan bir tas koyarsaniz surtunerek eski kabugu atacaktir
masallah nazar degmesin diyelim :)

Cvp: Kaplumbağamın kabuk boyu ?

teşekkür ederim yorumlarınız için. mango kökü yarın petshoptan bakayım bi olmazsa dışardan nispeten temiz bir taş buluyum onu kaynatıp koyuyum. akvaryumum küçük ama en azından kabugunun değişmesinde yardımcı olur ve rahatlatır. zaten 1 ay içinde yeni akvaryuma geçmiş olucam :)

bu arada kabuk boyu için hangi ölçü doğru olan bilginiz varmı acaba ?

mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-01-2013-eski-ve-yeni-resimlerle-anlatim.html

Ölçümü buradaki gibi yapabilirsiniz. Kabuk boydan boya yukarıdan düz bir şekilde ölçülür.
Hayvan kabuk değişimi yani büyüme evresinde. Bu esnada eski kabuk plakaları canlılığını kaybeder ve beyazlıklar oluşur. Plakalar arasındaki siyahlık teni kabuğun dokusu. Buda zamanla yeni ve canlı rengini alacak.

Bu arada resimdeki çizime göre 4,5 cm boyu var.
Ben fazla kireç görmedim ama mango kökü kaşınma için iyi olur.

Geri