Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşum için yem önerisi

çikoçiko

Yeni Üye
Katılım
18 May 2023
Mesajlar
4
merhabalaar bana geldiğinde 4cm olan oğlusum bugun ölçtüğümde 6cm boyuna ulaşmış gündüz ahm turtle stick aksam öğünü olarak da sera raffy l kullandım bu zamana kadar. 6 cm e ulaşınca ve elimizdeki yemler de bitme aşamasına gelince size danışmak istedim forumlarda tropical w diye bir şey okudum sanırım şuan sıfırdan almam gereken bir şey var mı aynılarına devam mı edeyim? bu arada sera'nın mineralini de haftada 1 gün kullanın demişler çoğunlukta ondan da sipariş etmeli miyim gelişimi için önem arz ediyor mu? ve ben 2 öğün verdim bugune kadar bunu 1 öğüne düşürmem gerekiyor mu? ama büyüdükçe yeme oranı ve iştahı arttı sanki düşürmeye de içim hiç el vermiyor. yardımcı olursanız sevinirim :))
 
8 cm kabuk boyu sonrası tek öğüne düşeriz. Şu an iki öğün devam edin.

Mineral olarak tropical biorept W yemi alın. Ana yemde ahm yiyorsa devam edebilir yada daha kaliteli olan tetra reptomin veya tropical biorept supreme young yemi alabilirsiniz.

Gammarusta marka farketmiyor bunu 8 cm kabuk boyuna kadar devam edebilirsiniz.

Aldığınızda program yaparız.
 
Anladım ben simdi atakan petshoptan tropical w ve tetra reptomin siparisini verdim birkac gune gelir herhalde. Bana pzt salı seklinde bir program da yazabilir misiniz geldiginde sizi tekrar ugrastirmiyim not alayım şimdi.
 
Reptoyu 7 gün sabahları verin. Tropicalin içinde 3 renk yem var her rengi bir öğünde verin. 4 öğün kalıyor geriye. Tropicalin ara günlerine diğer yemleri yayın. Akşamlarıda bu şekilde olsun.
 
Sabah akşam gamarrus veriyorum birer tane öğlen ikişer tane kardides veriyorum nerdeyse hiç bırakmıyorlar ama vitamin takviyesi gerekli mi ekstra kullanmam gereken ne var bilginiz var mı ?
 
Normal boy stick yem 2 gammarusa denktir. Stick yem hesabına göre günlük kafa ölçüsünde veririz. Öğün başı yarım miktarda. Bu öğünler harici başka zaman yem vermiyoruz. 8 cm kabuk boyu sonrası ise tek öğün. Onlar bizi gördüklerinde hep ister. Bu sınırı aşmıyoruz. Yoksa obez olurlar.

Sadece gammarus olmaz. Yanında stick yem olmalı. Bunun içeriğinde vitamin ve mineraller var. Hayvan 6 cm altı boyda ise bu yeterli olur.

Tetra reptomin baby, tropical biorept supreme young, tropical axothl yemi, şu an var mı bilmiyorum, eskiden öneriyordum. Omega juvenile kaplumbağa yemlerinden birini alın.
 
Geri
Üst