Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

cevmer

Yeni Üye
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
7
Bana yeni bir kaplumbağa geldi.Çok güzel bir şey bayıldım :D Bana alışmasını elime gelmesini benden korkmamasını hatta elımden yemek yemesını ıstıyorum ne yapmalıyım sizce gerçekten çok güzel canlılar :smile:
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Genelde 1 hafta 10 gün gibi bir süre bulunduğu alana ancak adapte olur. Yaşadığı yeri, dekorları, kumları ısırır, inceler. Kendini güvende hissettiği zaman ise yem yemeye başlar, yatar, uyur ve güneşlenir. Önceleri sizden ürker. Hatta 3-4 sene sonra bile korktukları olabiliyor. Onların da insanlar gibi karakterleri var.

Siz önce ona yem yedirmeye başlayın. Suya atın yesin. Daha sonra sizi gördüğünde zaten cama yapışmaya başlayacak, bu aşamada tırnağınızın iki ucuyla stick yemleri usulca ona uzatın. Elinizden kapsın. Bu iş giderek sizin lehinize dönecektir.

Odaya girerken, kaplumbağanız güneşlenirken yavaş hareket edin onu ürkütmeyin. Gün içinde 5-10 dakika onu elinize alın kabuğunu okşayın.

Zamanla size alışacaktır. Ancak doğaları gereği vahşi hayvanlardır. Evcil olması beklenmemelidir :)
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Tamam o zaman öyle yapayım :D Kaplumbağalarıyla sahipleri arasında sıkı bağ olanları gördüm ve çok heveslendim umarım ki benim kaplumbağamla aramızda sıkı bir bağ olur :D :D
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Ben alakasız gibi olabilir ama bir şey sormak istiyorum. Kaplumbağalarımı salmonella geçer diye (biraz da titizlikten) asla çıplak elle ellemiyorum (tek kullanımlık plastik eldiven kullanıyorum). Hata mı yapıyorum? Yani günde 5 10 dakika dokunun demişsiniz. Oyüzden böyle bir şey sorma gereği duydum.
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Aslında siz en iyisini yapıyorsunuz. Doğrusu o. Acak ona dokunduktan sonra başka bir yere dokunmadan ellerinizi antibakteryal sabun ile yıkıyorsanız sorun olmaz.

Bunun yanında kaplumbağanız kesin salmanello bakterisi taşıyacak, taşıyorsa kesin bulaştıracak diye birşey de yok.

Genelde bağışıklık sistemi zayıf bebek ve yaşlılarda tehlike ihtimali var, ama kesin hasta yapar diye birşey söz konusu değil.

Bu salmanello bakterisi esasen kuşlardan bulaşan bir bakteri, iyi yıkanmamış yumurta kabuğu ve yumurtadan da bulaşabilir.
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Salmonella öyle sanıldığı kadar kolay bulaşan bir hastalık değil ben 6 7 kez akvaryuma elimi sokup veya kaplumbağayla oynayıp o ellerimle yemek yedim evet yanlış yaptım ama üşendiğimden ve unuttuğumdan yani kapluşu elleyip salmonella bulaşacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz salmonella bulaştırmak için 1 hafta boyunca kaplumbağanın dışkılarını yemelisiniz ama yinede işi garantiye almakta fayda var plastik eldivene pek gerek yok ama takarsanız iyi olur çıplak elle elleyip iyice yıkadıktan sonra plastik eldivene gerek olduğunu düşünmüyorum eminbey özel mesajınızı kapamışşınız bende buradan yazmak mecburiyetindeyim rica etsem konuma bakarmısınız kuru alana çıkmadığı konuma.
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Eyvah :D yumurtayı da eldivenle elliyicem şimdi :D şaka bir tarafa ama benim de öyle bir huyum var aslında temizlik hastası falan değilim, garanti verebilirim ama biraz fazla titizim :D

Olsun ben yine de hem onların sağlığı hem de kendi sağlığım için eldiven kullanacağım. Bu arada sanırım 15 tatilde yeğenlerim gelecek ve kaplumbağaları mıncık mıncık yapacaklar. Hayvanların dengesi bozulacak :( onlara da bir şey olur diye çekinmiyor değilim. Biri daha 7 yaşında. Neyse, konu dışına çıkmayayım daha fazla.

Bence o canlı parçalarına sevgi vermeliyiz sevgimizi fark ettikçe bize daha içten yaklaşacaklardır. Bugün çekingen olan Siti bana daha bir ısındı hatta verdiğim yemleri almak için yaklaştı. Açıkçası şaşırdım. Demek ki onun da bana alışması için zaman ve güven vermeliyim.

Sizin kaplumbağanız için de aynısı geçerli, hatta abartarak diyebilirim psikolojisi düzgün her canlı için bu gerekli bir şey ve sevgi her türlü kapıyı açıyor :)
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Ben Salmonella dan korkmuyorum artık :D Her ellediğimde hemen elimi bol köpük ile yıkıyorum.Zaten bir daha zor ellerim kaplumbağa beni gorunce saklanıyor sıktım heralde hayvanı ne yapayım çok hoşuma gitmişti elimde yürümesi falan şimdi zor severim :( :( Yem de yemiyor.Hemen alışır inş.
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Yaşasın kaplumbağayı güneşe koydum artık benden kaçmıyor elimde geliyor beni görünce kapanmıyor çok gerekli heralde güneş nasıl hareketlendi öyle :D Neyse yarında balkonu iyice temizliyeceğim ve biraz ıslak bırakıp kapluşu gezdiriceğim bi sorun olur mu ?
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Ben asla ve asla diyorum nedeni

Bu aylarda havalar güneşli olsa bile çok rüzgarlı.
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Su kaplumbağaları iyi bakılırsa 25-30 yıl yaşarlar.Size en fazla 2-3 haftada alışırlar.Ona ilk 1 ay iyi davranırsanız(biraz dayanın) yıllarca sürecek bir dostluk başlar.
 
Cvp: Kaplumbağanın bize alışması için ne yapılmalı ?

Şey, merhaba ben biraz alakasız bir konu açacağım; su kaplumbağa mı alalı yaklaşık 2 ay kadar oldu. Daha çok küçük olduğu için su seviyesini düşük ve kayayı alçakta tutuyorum, boğulma ihtimaline karşı. Bu gün gidip yeni yemler ve yeni bir turtle pier (kaplumbağa kayası) alacağım. Ama sorun şu ki, kaplumbağam aşırı utangaç ve bitkinin altından hiç çıkmıyor. Orada uyuyor, saklanıyor. Sadece yemek yemek için çıkıyor ve çok nadiren kayasına çıkıp güneşleniyor. Kayasında iken yanına yaklaştığımda da can havliyle kendini suya atıp bitkinin altına giriyor. Kaplumbağamın hareketli olmasını, yüzmesini ve tırmanmasını istiyorum. Bunun için yeni dekorasyon malzemeleri bile alacağım! Ne yapabilirim?
 
Hayvan ortama adapte olana kadar fazla ilgilenmemeli. Su değişimleri gibi zorunlu durumlar dışında akvaryumdan çıkarılmamalı. Su ısısı 27-28, kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. Eğer ısı değerleri sağlanmadıysa hayvanın meabolizma yavaşlar ve hastalanma durumu meydana gelir.
Su kaplumbağaları doğuştan yüzücüdür. Örneğin ben aldığım yavru kaplumbağayı 40 cm derinlikteki akvaryuma koyuyorum. Tek dikkat isteyen fitre akvaryuma göre aşırı güçlü olup girdap yapmasın.
 
Geri
Üst