Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanın Kabukları Dökülüyör

furah

Bronz 5 Üye
kaplumbagaların şekilli olan yerlerden kabuklarının üstünden şeffaf bir tabaka dökülüyor. ne öneririsiniz?

Cvp: kaplumbağanın kabukları dökülüyör

büyümek için kabuk döküyor,ellemeyin yeter.

Evet sakın elkemeyin sakın. :) Büyüyor. Kendi haline bırakın ve kabuğunu kaşıyabileceği bir bitki olsun :)

Bitki değilde taş,kök gibi şeyler daha çok işe yarıyor :)

Herhangi bir müdahalede bulunmayın, bakım şartlarınız iyi ise bunu sık sık yapar. Özellikle kuru alanda ısınırken belli olur, suyun içinde belli olmaz.

Bu gibi durumlarda tek yapmanız gereken bir şey var. Oda hiç bir müdahalede bulunmamaktır.

Merry de kabuk değiştiriyor ne zamandır konu açacağım açacağım açamadım, iyi oldu bu konu :p Ben hiç ellemiyorum zaten kendi kendine dökülsün yani :D

Teşekkürler yardımız için ellemiyorum da korktum yeni aldığım için ama 5 gün oldu herhalde yemek de yemiyor yerini yadırgadı felan ama hala mı alışmadı diğer arkadaşı yiyor da bunda tık yok yanak kısmında apse de var ondan da olabilir diye düşünüyorum bilmiyorun nasıl yemek yiyebilirler kaç gün yaşarlar yemeden.

Yok alır almaz olmaz kabuk değiştitmesi. Yemek yemeden 1 ay yaşayabilirler. Kabuk değiştirmesi çok ilginç erkenden. Apseler için hemen veterinere gitmelisiniz :)

Bence de apseler için veteriner şart,alır almaz da kabuk değiştiriyor olabilir.Yani siz kabuk değiştirmeye yaklaşan bir kaplumbağa satın almış olabilirsiniz,imla kurallarına da uyarsanız çok seviniriz :) Kaplumbağalar 1-1,5 ay kadar aç kalabilirler,ama alışma süresi bu kadar olmaz,2-3hafta sonra yem yememe sıkıntısı geçmezse hastalık belirtisi olabilir dikkat edin..

Mobilden girdiğim için düzeltemiyorum. Diğer modlarımız düzeltirse sevinirim :)
Bu arada kabuk değişme dönemine gelmiş bir tospik satan yer ne gördüm ne duydum. :)

Ben gördüm :) Ablamın kaplumbağası aldığında kabuk değiştiriyordu,hatta deri döküyordu :)

Valla burada 1 TL büyüklüğünde satılıyor hep. Tüm pet-shoplarda öyle :(

gazoz' Alıntı:
Bence de apseler için veteriner şart,alır almaz da kabuk değiştiriyor olabilir.Yani siz kabuk değiştirmeye yaklaşan bir kaplumbağa satın almış olabilirsiniz,imla kurallarına da uyarsanız çok seviniriz :) Kaplumbağalar 1-1,5 ay kadar aç kalabilirler,ama alışma süresi bu kadar olmaz,2-3hafta sonra yem yememe sıkıntısı geçmezse hastalık belirtisi olabilir dikkat edin..

Teşekkür ederim cevap yazan herkeze
İmla kuralları derken...!

İmla kuralları derken ;
Yazım ve noktalama yanlışların gibi. Kelimeleri kısaltman gibi!
Kısacası Türkçemize sahip çıkalım.

Yok ya bizim kablumbağalar 20cm yakın inş en kısa zaman da resmini yükleyeceğim baklalım yapabilirsem.
Çok zormuş bakımı insan acı çekecekler eziyet edeceğim diye üzülüyor.
Aklıma gelmişken akvaryum havalandırması olurmu temizlemesi için zararı dokunur mu bizizm 1 ve 2 ye

AlperDeniz' Alıntı:
İmla kuralları derken ;
Yazım ve noktalama yanlışların gibi. Kelimeleri kısaltman gibi!
Kısacası Türkçemize sahip çıkalım.
Bakalım inşallah Türkçemize sahip çıkarız

Lütfen biraz daha düzgün yazın,bu şekilde neden bahsettiğinizi anlamıyorum :/ burada da 15-20-30 cm büyüklüğünde bir çok kaplumbağa satılıyor.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Cvp: Kaplumbağanın Kabukları Dökülüyör

benimde kalumbağlarımın kabukları dökülmeye başladı ama cok sağlıksız gözüküyor :'( pul pul soyuldu çatlak gibi birde diğer kaplumbağamın kabugu iki renk ust tarafları kahverengi gibi alt tarafları yeşil bu neyin belirtisi (yaşlılık vb.) bilginiz var mı? şimdiden teşekkürler.

Cvp: Kaplumbağanın Kabukları Dökülüyör

Nerede bakıyorsunuz palmiyeli plastik kaptamı yoksa akvaryumda ısıtıcılı filtreli bir şekildemi ? kendiinz ayrı konu açarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz.

Geri