Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanın kuru alan ısıtıcı lambası nasıl kullanılacak?

onurass

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar bende 40 Wattlık bir masa lambası var. Bunu ne şekilde kullanmalıyım? Sabahları kaç saat çalıştırmalıyım? Geçeleri açmalımıyım? Şu anda kapluşum geceleri kuru alanında rahat rahat uyuor? Kaplumbağar için bu ışığı geceleri açmak gerekir?:ff::ff::ff::ff::ff::ff::ff::ff:

CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER:smile::smile:

mailto:/img443/24/511617.jpg
Masa lambam buna benziyor , Ama yaylı sadece akkor lamba var şua n:smile::smile::smile::t65y::t65y::t65y:

Cvp: Kaplumbağanın kuru alan ısıtısıcı lambası nası kullanılacak?

normalde o ısıtma lambası gün ışığını taklit ederek yakılır 12 saat açık 12 saat kapalı ama bazen sizinki gibi keyfine düşkün kaplumbağalar kuru alanda uyuyorlar bunun içinde gece açılacak lambalar vardı nette araştırısan bulursun geceleride eğer kuru alanda uyuyorsa o lambayı takarsın:smile:

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8037

Gece lambası olarak ayı taklit eden bu ürünü kullanabilirsiniz. Ortama ısı da veriyor. Bahsedildiği gibi 12 saat aralıkla 2 lambayı dönüşümlü yakabilirsiniz.

pet shop a sordum gün batımı rengindeki bi lamba tavsiye etti aldım geceleri yakıyorum çok rahatta uyuyorlar.

RE: Kaplumbağanın kuru alan ısıtısıcı lambası nası kullanılacak?

Hayırlı olsun. Bu arada kuru alan derecesinide arada ölçüp kontrol etmek iyi olur. 40 w lamba sanırım 15-20 cm uzaklıktan kuru alanı 32 derece yapabilir.

Isıyı kontrol ediyorum 30-31 arasında gidiyo:smile:
Şimdilik bu lambayı geceleri açıcam yani
Arkadaşlar şimdilik bahsettiğiniz gün batımı ışığını seneye alabileceğim
Maddi durumum daha fazlasına izin vermiyor
Aynı anda hem filtre hem ısıtıcı hem de masa lambası aldım.
Seneye onları 100 litrelik bir akvaryumda bakmayı düşünüyorum
Gün batımı ışığı çok hoşuma gitti:smile:

Geri