Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağlarıma akvaryum

zeynep09

Bronz 4 Üye
Kaplumbağlarımı ölüm fanusunda besliyorum 6-7 ay oldu ama artık her saat sularını kirletiyorlar ve ben temizlemekten bıktım akvaryum almam gerekiyor ama ailem çok pahalı olduğunu o kadar parayı bir akvaryuma veremeyeceklerini söylüyorlar sizce ne yapmalıyım 2 taneler ve ölüm fanusunda yaşamalarını istemiyorum

Cvp: Kaplumbağlarıma akvaryum

Eğer akvaryuma verecek bütçeniz yok ise.Japon pazarı gibi vs. dükkanlarda satılan büyük saklama kaplarından alabilirsiniz.30 litrelik bir saklama kabı bir süre işinizi görecektir.30 litrelik saklama kapları en fazla 10-15 TL.50 waatlık bir ısıtıcıda işinizi görecektir.Isıtıcı da en az 10-15 tl.Filtre olarak mini bir iç filtre sizi idare edecektir.Filtrede 15-20 tl kadar tutacaktır.

aslında bütçemiz oldukça uygun ama bir gün ölürlerse o kocaman arkvaryum elimizde kalıcak diyorlar internetten baktık hepsi 200 civarındaydı ve annem o parayı başka bir şey için kullanırız dedi :( ama sizin dediğinizi söylersem belki gereksiz bulmayabilirler teşekkürler :D

Rica ederim.Ama piyasda 40-50 TLye 50-60 cmlik akvaryumlar var.

Birincisi beslediğiniz ortam onlar için işkence yuvası. Bunu üzülerek belirteyim. Hiç bir ekipman konulamaz. Filtre konulamaz, Isıtıcı konulamaz, kuru alan ışıklandırması verimli olmaz, sığ suda yüzme imkanları olmaz. Bunların zararlarını da tek tek açıklayabilirim.

İkincisi ileride ölürse o akvaryum boş kalacak diye bir durum söz konusu değil. Aynı akvaryuma daha sonra balık, kurbağa, kertenkele yada tekrar kaplumbağa koyabiliryorsunuz.
Ölürse İleride evi işimize yaramaz mantığı ile hayvan beslenmez.

Bugün çarşıya çıkıp kaplumbağalrıma uygun bir akvarum ve filtre aldım onlar için uygun bir kuru alan da yaptım yakında alışacaklarını düşünüyorum

Tebrik ederim. Akvaryumunuzun olçülerini ve aldığınız ekipmanları paylaşırsanız eksik vs var mı yardımcı olmaya çalışırım.

Maddi ve manevi durumu uygun olmayan arkadaşlar camcılardan akvaryum satın alırlarsa daha ucuza gelir.Kendinizde akvaryum silikonuyla akvaryum yapabilirsiniz ama bilen birine yaprtırmanız daha iyi olur.
Yanlız şu konuda sizi uyarayım!!!
Camcılarda yaptırdığınız akvaryum tek camlı, ince canlı ise taşınırken sorun çıkartabilir.çatlayabilir vs.
Mümkünse camcılarda tek ama kalın camlı,ince ama çift camlı akvaryumlar yaptırınız ve kesinlikle normal silikon kullanmasınlar,akvaryum silikonu kullansınlar.:fr:

Kaplumbağa ilgi gerektiren bir hayvan.her hayvan gibi onunda ilgiye ihtiyacı var.kaplumbağalarınıza gereken ortamı sağlarsanız ve hastalandıklarında gerekli ilgiyi gösterip veterinerlik fakültelerine götürüp tedavisini ettirip dikkatle bakmazsanız kaplumbağanızın ölümü kaçınılmaz olur. İki kaplumbağa yem kavgası edebilir yemlemek zor olabilir bazen bu durumlarda da dikkatle yemlemelisiniz.kaplumbağa beslemeyi gerçekten istiyorsanız alın.hastalandıklarında bakabilicekseniz gerekli ekipmanları tamamlayabilecekseniz akvaryumu temizlemek zorunuza gitmeyecekse alın. kaplumbağalar çok tatlı hayvanlar.yemlemek dünyadaki en güzel şey. yem için çırpınmaları. köprüden yada kuru alandan kendilerini atıp ses çıkarmaları.

SiNemMm' Alıntı:
Kaplumbağa ilgi gerektiren bir hayvan.her hayvan gibi onunda ilgiye ihtiyacı var.kaplumbağalarınıza gereken ortamı sağlarsanız ve hastalandıklarında gerekli ilgiyi gösterip veterinerlik fakültelerine götürüp tedavisini ettirip dikkatle bakmazsanız kaplumbağanızın ölümü kaçınılmaz olur. İki kaplumbağa yem kavgası edebilir yemlemek zor olabilir bazen bu durumlarda da dikkatle yemlemelisiniz.kaplumbağa beslemeyi gerçekten istiyorsanız alın.hastalandıklarında bakabilicekseniz gerekli ekipmanları tamamlayabilecekseniz akvaryumu temizlemek zorunuza gitmeyecekse alın. kaplumbağalar çok tatlı hayvanlar.yemlemek dünyadaki en güzel şey. yem için çırpınmaları. köprüden yada kuru alandan kendilerini atıp ses çıkarmaları.
geceleri deniz kabuklarına vurup geceleri ses çıkarıyorlar.gece odamın ışıklarını k kapayınca bi beş dakika deniz kabuklarını vurup ses çıkarıyorlar onların tıkırtısı varlığını hissettirmeleri o kadar tatlı ki

Ağızları hep gülüyomuş gibi küçücük bıcırlar. Ama salmonella mikrobu taşıyıcıları oldukları için kaplumbağaya dokunulduğunda ya da suyu değiştirildiğinde ellerinizi sabunla yıkamalısınız

Geri