Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağlarımın kabuğunun büyüdüğünü nasıl anlayacağım

EMREGUZELAY

Gümüş 5 Üye
kaplumbağlarımın kabuğunun büyüdüğünü nasıl anlayacağım

RE: kaplumbağlarımın kabuğunun büyüdünü nasıl anlıcam

e görürsün :)
kabuklarındaki baklavalar genişler...
ya da eline bir metre al her ay ölç...

En doğrusu budur her ay ölçün ve aylık kaç cm büyüyor onuda anlamış olursunuz.

bide şöyle birşey var 1 ay oldu alalım böyle kabuklarının yanları beyazladı bide çok yiyorlar versem kutusuyla beraber yicekler canavarlar :D

EMREGUZELAY' Alıntı:
bide şöyle birşey var 1 ay oldu alalım böyle kabuklarının yanları beyazladı bide çok yiyorlar versem kutusuyla beraber yicekler canavarlar :D

Kaplumbağlarda Daha Yem Yiyemeyeceğim Psikolojisi Vardır Ve O Beyazlıklar Obezitenin Başlangıcı Günde Kafası Kadar Verin Ne Zaman Vereceğiniz Size Bağlı Bundan Sonra Düzenli Verirseniz Daha Sağlıklı Olur.. :)

Esen Kalın...

Yem konusunda Dikkat edin .

PeyniR~PörtleK' Alıntı:
EMREGUZELAY' Alıntı:

Kaplumbağlarda Daha Yem Yiyemeyeceğim Psikolojisi Vardır Ve O Beyazlıklar Obezitenin Başlangıcı Günde Kafası Kadar Verin Ne Zaman Vereceğiniz Size Bağlı Bundan Sonra Düzenli Verirseniz Daha Sağlıklı Olur.. :)

Esen Kalın...

Hmm gerçekten kaplumbağalar hakkında bilginiz var :)

en iyi yöntem her ay ölçüm yapmak bence.onları bir yere kaydetip bir çok hesap yapabilir,büyüme ile ilgili yüzdeler yapabilir,aylara ve mevsimlere göre büyümeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz

ben 10 tane atıyorum 5 biribe 5 birine yem kutusunu görüce birden hareket başlıyor veletlerde :D çocuklarım gibi oldular artık

Ben çok veriyorumi kıyamıyorum onlara, bana çok tatlı bakıyorlar biraz daha yem ver şeklinde. Veriyorum yem, ama diye yaptırıyorum. İkisine de 2 yem veriyor diyet zamanı. Haftada 2-3 gün diyet yaptırıyorum. Gayet iyiler.

Bu arada yem vermeden önce ağız altına bak, eğer şişikse ve inmiyorsa yem verme, bir daha yem vermez korkusuyla ağız altında saklıyorlar :)

:D hahaha vay keratalar vay
Çok şirinler ya oğullarım diye sesleniyorum hepsi benim olduğum yere geliyor :D evin içine renk katılıyor kuşum vard 15 sene bizimle beraber büyüdü öldü onun yerine 2 tane kaplumbağ aldım

Yem vermedim 2 gündür bu gün 3 güne gireceğiz yavaş yavaş vereceğim artık ağızlarının altı doluydu

EMREGUZELAY' Alıntı:
YEM VERMEDİM 2 GÜNDÜR BU GÜN 3 GÜNE GİRCEZ YAVAŞ YAVAŞ VERİCEM ARTIK AĞIZLARININ ALTI DOLUYDU

Yanlış yoldasınız
Hergün kafasının hacmi kadar vermelisiniz..

Sabah 10'da bir tane atıyorum 3'e doğru bir tane atıyorum birde akşam yatarken atıyorum turtle stıck diye bir yem kullanıyorum sizce iyimi?

EMREGUZELAY' Alıntı:
SABAH 10 DA 1 TANE ATIYORUM 3 DOĞRU 1 TANE ATIYORUM BİDE AKŞAM YATARKEN ATIYORUM TURTLE STİCK DİYE BİR YEM KULLANIYORUM SİZCE İYİMİ

Gün aşırı kafa hacimleri kadar yem vermelisiniz!

Geri