Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarım birbirlerini umursamıyor :(

StarLineR*

Bronz 3 Üye
Öncelikle merhabalar.Arkadaşlar benim 2 tane kaplumbağam vardı (yılbaşından 1 gün önce aldım :haha: ) 1isi öldü :'( 1 tane kaldı ve ben ona bakmaya devam ettim. Isıtıcısı ve filtresi çalışıyordu. Temmuz ayının sonlarına doğru yeni bir kaplumbağa aldım.Arkadaşlar geçelim soruya.Kaplumbağlar birbirlerini takmıyor bazen küçük büyüğün kabuğunun üstüne çıkıyor ve çok tatlı oluyorlar :) ama diğer zamanlarda birbirlerini hiç takmıyorlar büyük küçüğün üstünden bile geçiyor . Yem verirken deliye dönüyor ve yemi o yemediği halde küçüğü ısırabiliyor :S arkadaşlar türleri farklı değil sanırsam 2 side kırmızı yanaklı değil ama küçüğün kabuk rengi 1-2 ton daha kapalı gibi ve hatları daha değişik.Neden böyleler ya :D[/b][/i][/font]

Cvp: Kapluşlarım birbirlerini umursamıyor :(

Kaplumbağaların sosyal hayvanlar olmadığı defalarca yazıldı forumda.
Bence birbirlerini takmamaları sizin açınızdan daha iyi.Büyük olan küçüğe zarar vermek yerine onu görmezden geliyorsa şanslısınız.
Yemlemeleri yaparken tek tek yaparsanız ısırlma durumunu en aza indirirsiniz.
Ancak birbirlerine zarar verme durumu devam ederse kaplumbağaları ayırmak zorunda kalırsınız.

Resminizdeki kaplumbağa ise çizgili dere kaplumbağası besliyorsunuz. Resimlerini eklerseniz türleri hakkında yorum yapılabilir.
Yem yerken birbirlerini yanlışlıkla ısırır hatta algılayana kadar bir süre bırakmazlar. Yemlemeyi yaparken kaplumbağaları akvaryumun ayrı köşelerine çekmenizi öneririm. Küçük olan fazla hırpalanmasın.

hayır o değil :) en kısa zamanda fotoğraf makinesi ile çekeceğim resimlerini ^^

9851DSC04593.JPG

Kaplumbağalarım ^^

Her ikiside kırmızı yanaklı yani RES. Kabuk renkleri farklı olabilir. Bende de iki farklı kabuk renginde RES var.

AEK' Alıntı:
Her ikiside kırmızı yanaklı yani RES. Kabuk renkleri farklı olabilir. Bende de iki farklı kabuk renginde RES var.

ama yanakları kırmızı değil.Tam turuncu küçüğünki dahada turuncu kırmızı değil gibi tam ayrıntılı çekip haftasonu koymaya çalışacağım :)

Kıplırmızı olmayabilir. Yanakları kırmızı ama daha silik gibi olan tür rio grande slider. Bunların kabuk desenleri özellikle sırtta oldukça farklı olur. Ama sizinki sadece yanağındaki kırmızı renginin biraz daha açık olması. Kabuk gibi derilerdede renk farklılıkları oluyor. Bence bunlar kesinlikle res türü.

Konu saptadı kusura bakmayın.

Geri