Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşlarım firarda..

-Ezgi-

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar merhaba ben yaklaşık 2 ay önce 2 tane (dişi ve erkek olmak üzere) su kaplumbağası aldım. onlara önceden araştırma yapıp uygun ortamı sağlamıştım gayet iyi gidiyordu :smile: Ancak yaklaşık 1,5 hafta önce eve geldiğimde kapluşlarımın akvaryumda olmadıklarını gördüm 1 hafta boyunca evin her yerini bi yanağım yere yapışık bir halde defalarca baktığım yerlere tekrar bakarak aradım ama bulamadım.
ve artık sanırım kaçtıktan sonra alafranga tuvaletten özgürlüklerine kavuştuklarını düşünmeye başlayıp umudu kesmiştim. :'(
Bugün eve geldiğimde halının altında bir şişlik olduğunu gördüm ve halıyı kaldırdığım zaman altında dişi kaplumbağamı gördüm kafası kolları bacakları bağasının içindeydi hareket etmiyordu. 1,5 hafta sonra hala yaşadığını görünce mutlu olup hemen akvaryuma koydum ancak kendine hala gelemedi desem yeridir yüzmeye başladı fakat eskisi gibi canlı değil ayrıca suda kendi etrafında deli danalar gibi yüzmeye kafasını cama çarpmaya başladı yem attıktan sonra yeme doğru gidip ağzını açıyor ama yemi tam yakalayamıyor acaba kör olmuş olabilir mi?Ya da bu uzun süredir susuz olduğundan mı kaynaklanıyor, birkaç güne düzelir mi? (bu arada erkek olan kapluşumu hala bulamadım evin her yerini tekrar takrar arayacağım sizce nereye saklanmış olabilir?) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:smile:

Cvp: kapluşlarım firarda..

Şöyle diyeyim aklınıza gelmeyen yerlere bakın benimkide kaçmıştı duvaletin arkasındaki boşluğa girmiş ancak tesisatçı sayesinde kurtara bildim. :)

saksıların altına bile baktım ama her yere tekrar bakayım o zaman bir an önce bulmam lazım evde yürümeye korkuyorum :smile:

Bir üyemizin kaplumbağasıda kanepenin tekerinin arkasına girmiş çok yönlü düşünün ve yüksek yerlere çıkamayacağından oralara bakmakla vakit harcamayın size önerim geçe ev sessizken oraya karides koyun koksun o sizde ortamda bulunun ses çıkartır büyük ihtimal sesin geldiği yeri arayın. :)

Ben sinirde sifoonun olduğu yere vurmuştum bulamıyıncı heralde sese korktu ses çıkartı orda olduğunu öyle anladım. :)

eve karides koymayı deneyeceğim teşekkürler umarım bulurum :detective: :smile: sizin kapluş baya iyi saklanmış :smile:

Açık alanlara yem, karides filan bırakın ve ışıkları kapatın.
Zamanla kendine gelir merak etmeyin, korkmuş olabilir.

yerlere dip ve köşelere dikkatli bakın ..salgı ya da idrar bırakabileceği ihtimali ile zeminde nemli gibi gördüğünüz bölgeyi daha iyi bir kolaçan edin .. bir yere sıkışmış da olabilir o yüzden çok dikkatli bakınız, Allah yardımcınız olsun.. Bulunur üzülmeyin ..

dişi kaplumbağam biraz daha kendine geldiğinde onu da evde bıraksam acaba diğerinin kokusunu alıp yanına gitme gibi bir durum olabilir mi ne dersiniz?

bence bu ihtimal yerine daha akla gelmez yerleri aramaya devam edin derim ben .. oda fazlasıyla streste şu an, gideceği sanmam muhtemelen korkup bir köşeye pısacaktır benim tahminim ..

haklısınız ne yapacağımı şaşırdım :smile: ilginiz için teşekkürler yine bir yanağım yere yapışık kapluş arayacağım sanırım

rica ederiz ..

tıkırtıya kulak vermeyin sadece, sıkışmış olabilme ihtimalini unutmayın .. mutfak aralarına kapı eşiklerinin iç kısımlarına halı püsküllerine var ve yere yakınsa kalorifer peteklerinin aralarına evden geçen boru sistemi varsa onların diplerine gardolap arkalarına vs vs .. iyice hin düşünün her umulmaz yeri tekrar gözden geçirin .. bulmanız dileğiyle cevaplar bekliyoruz :)

inanın evde aramadığım yer kalmadı ama bu gece ışıkları birden yakıp odaları didik didik tekrar arıcam dediğiniz yerlere iyice bakıcam önerileriniz için teşekkürler :smile:

Yerlerin üzerine mamasından atın kokuya gelebilirler :) Bulmanız daha kolay olur. Birde gece ışıkları söndürüp kapluşun seslerini dinlemenizi öneririm. Mutlaka ses çıkaracaklardır ve saklandıkları yerden çıkacaklardır :)

Arkadaşlar, yem atın kokusuna gelir falan demişsiniz. Yalnız eğer Ezgi Hanım kaplumbağanın yemi yediğini fark etmezse ya da o evde yokken kaplumbağa ortaya çıkıp yemi yemeye kalkarsa boğazından geçemeyen yem yüzünden ölebilir. Sonuçta tükürük bezleri yok ve yemlerini suda yemeleri gerekiyor.

Ezgi hanım onu bilemeyecek kadar bilinçsiz biri değil :) Elbetti kapluşların tükrük bezi olmadığını biliyordur. Evden çıkacağı zaman yemleri bulundukları yerden tabiki de toplar. Biz evde olduğu süre içinde dedik zaten :D

evet yemlerini su dışında yiyemediklerini biliyorum :smile: bu yöntemi kaybolduktan 2 gün sonra da denemiştim ancak bi sonuç alamadım tekrar tekrar bulana kadar denicem çünkü evin içinde bir yerde ve çok geç olmadan bulmam lazım:'(

benimkilerde ölüm fanusundayken kaçmıştı. gece bir uyandım ses falan geliyodu. hırsızmı girdi falan dedim. sonra uyandım yerde siyah bişey gördüm. ışığı açtığımda mennan yanımdaydı :D odama girmiş üçkağıtçı :D amiri ise annemlerin odasında buldum :D sonra bir kaç defa gerçekleşti bu olay. sonrasındada paludaryuma geçtik zaten :)

Keşke ben de o kadar kolay ve hızlı bulabilseydim. :smile: Ama yok yani evin her yerini aradık her yerin altını üstüne getirdik tam umudu kestim bir gün okuldan bi geldim halının altında duruyor birazcıkta üstüne bastım ama şu an çok iyi yaklaşık 2 hafta sonra falan buldum :smile: Diğerini de birkaç gün sonra :smile:

Pirizin ustunde cok piriz olsun die 3lu piriz takiliydi bizim oturma odasinda.bnim odamin yanindaki oturma odasinda uclu pirizin altinda uyuyorken bulmustum bn kaplusumu.pirizlerin orayada bakin yere yakin olan seylerin altina saklaniyorlar genelde

Bnim odamdan cikmis oturma odasina gitmis o kadar yuruyebilmesine cok sasirdim

Geri