Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarım hiç kuru alana çıkmıyor ?

mertgozu155

Bronz 4 Üye
Kapluşlarım sürekli suda ayrıca birisi kendini hep filtreye asıp duruyor neden acaba kuru alana çıkmamaısı için ne diyorsunuz ?

Cvp: Kapluşlarım hiç kuru alana çıkmıyor ?

Kuru alan ile su arasındaki sıcaklık dereceye geçerse kuru alana çıkmayı bırakırlar. Su ısısı 28, kuru alan ısısı 30-32 derece olmalı. Bir an önce bu işin üstesinden gelin derim. Yoksa kaplumbağalarınız akciğer enfeksyonuna kapılabilir.

yok surekli kuru analan 32 derecede tutuyorum su da 28 derece ama sanki keşfedemediler mi diyecem :S

Ne zamandır sizinle beraber kapluşlarınız ? Bir de kapluşlar genelde korktuklarında suya atlarlar. O yüzden de kuru alanda göremeyebilirsiniz ;)

Kapluşlar yeniyse keşfetmeleri biraz zaman alır kuru alan lambası varsa ve kuru alan sıcaklığıda 32-33 dereceyse kesinlikle çıkarlar.

Birde kuru alan kapluşların kolayca çıkabileceği şekilde mi? Buda önemli bir faktör.

inanın çok dikkat ediyorum ama hiç bi şekilde kuru alana anlık bile çıkmadılar :D daha yeniler 4 gün oldu ama endişelenmeye başladım :S

Kaplumbağaların alışma sürecinde daha.Biraz rahat bırakın zamanla alışacaklar ve kuru alanı kullanmaya başlayacaklardır :)

Daha 4 gün olmuş, korkudan çıkamazlar tabii :D Bir kaç güne güneşlenirken izlemeye başlayabilirsiniz.

Kapluşlar yeni olduğu için zamanla alışacaklardır ve kuru alanı kullanmaya başlayacaklardır merak etmeyin :)

aynısı bende oluom benim suphelendigim kuru alanı ben kumasla kapladım ve kumas hep ıslak kalıyor ucu suya degdigi icin emiyor altkabugun ıslak kalması cıkmayı etkilermi?

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum.Garip bişi oldu az önce bi baktım bizimkiler kuru alanda :D

Tamam yavaş yavaş alışıyorlar işte :)

Geri