Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarım Yem Yemiyor!

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar.Ben de 1 hafta önce 2 tane su kapluşu aldım :)
Ölüm kabında besledim 3-4 gün. Sonra yazılanları okudum ve 60 CM genişliğinde bir akvaryum ve ısıtıcı aldım. Sularının sıcaklığı sabit 28 derece. Akvaryumun durduğu yer günde 2-3 saat güneşte görüyor zaten :)
İlk aldıklarımda ikiside hareketliydi.Fakat koyu renkli olan nolduysa bilmiyorum durgunlaştı.1 haftadır yemek yemiyor. Kıyma bile verdim yemedi. Ve çok durgun. Hiç yüzmüyor ve sürekli kuru alana çıkıyor.

Açık renkli olan kapluşta yemek yemiyordu. Fakat alıştı sanırım son 2 gündür yiyor herşeyi :)
Ve çok hareketli çok zıpır çok sağlıklı.

Ben diğeri için endişeleniyorum. Neden öyle acaba ne yapmam gerekir. Daha yavru ikiside :'(

Cvp: KAPLUŞLARIM YEMEK YEMİYOR!

Forumdaki hastalık belirtilerine bakabilirsin orada kapluşlarla ilgili hastalıklar var

Ben anlamıyorum onlardan.
Napmalıyım ya 1 haftadır yemiyor :(

depresyona girmiş olabilir. veya iştahsız da olabilir bazen öyle oluyorlar

Ama hep uyku halinde. Hareketsiz yatıyor hep. Ben arkadan itince biraz jet gibi fırlıyor bir tur atıp yerine dönüp uyuyor hemen her zaman böyle :'(

Yardım edin lütfenn.
Fotograf çekip yollayım mı lütfen? Diğeri çok sağlıklı.

Akciğer enfeksiyonu olmuş olabilir

-Eğri eğri yüzmek.
-Alt kabukta pembeleşmek.
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
-Çift gözün kapanması.
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
-İştahsızlık.
-Gözlerde çapak veya da şişme.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

Bu belirtiler varsa akciğer enfeksiyonudur.

-Eğri eğri yüzmek.(SUDA EĞRİ DURUYOR)
-Alt kabukta pembeleşmek.(NORMAL RENGİNDE)
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.(DOKUNDUĞUMDA JET GİBİ UÇUYOR )
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.(YOK)
-Çift gözün kapanması.(SÜREKLİ UYKUDA)
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.(YOK)
-İştahsızlık.(ÇOOK VAR!!)
-Gözlerde çapak veya da şişme.(NASIL ANLARIM Kİ BİLMİYORUM)
-Zor nefes almak.(YOK)
-Hapşırmak.(YOK)
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek. (VAR)

Akciğer enfeksiyonu mu acaba ?
Doldurdum yukaridekleri.
Su sıcaklığı 28 derece sabit ve güneş alıyor 2 saat. Nasıl hasta olur anlamadım.Ama arakdan itekliyince jet gibi mübarek :(

Fazla bilgim yok bu konuda ama akciğer enfeksiyonu gibi duruyor

Yapmanız Gerekenler Nelerdir?
-Suyun sıcaklığını 2 derece yukarıya çıkarmak.
-Suya ve yeme biraz daha fazla vitamin damlatmak.(Unutmayınız ki bu vitaminler kaplumbağa sağlıklıyken onun vücut direncini korumasına yardımcı olmak amacıyla kullanılır yani hastalıklarda ilaç görevi görmez.)
-Veterinere götürerek fikrini almak.
-Veteriner kontrolünde antibiyotik tedavisi uygulamak.
-Eğer gözlerinde problem varsa çok ince bir tabaka olmak üzere günde 1 kere iyileşene dek "Terramycin" merhem kullanabilirsiniz.Krem emene dek kuru ve sıcak bir yerde ilacın etkisini göstermesini beklemelisiniz.

Bu işlemleri yapmadan önce moderatör veya süp.moderatör cevap vermesini bekleyin onlar çok daha iyi biliyor.

benimkide oyle ya dişi olanda gozunu kapatıyor sağa sola gidiyor cırmıklıyor elime alınca aynen benimkide dokununca kacısıyor başka bişi yok bende

Cvp: Kapluşlarım Yem Yemiyor!

En kısa zamanda sürüngenler konusunda ihtisas yapan bir veterinere götürmeniz iyi olur. Eğer yaşadığınız şehirde üniversite var ise en iyisi veterinerlik fakültesine uğrayın. Çoğu zaman ücret bile almıyorlar kaplumağa için.

Cvp: Kapluşlarım Yem Yemiyor!

bence telaş edilecek birsey yoktur bndede aynı sorun vardı ve ılk once kaplumbagalarımı ayırdım 2 gunlugune sağlam olanı ölüm fanusuna aldım diğeri hareketlenince ikisini aynı alana koydum
bu hem eger kaplumbaga depresyondaysa bunu onluyor hemde eger bı enfeksıyon varsa sağlam olanı kurtarmıs oluyorsunuz
Bu bnm veterınerımın verdıgı akıl
baskaları başka birsey söyleyebilir
çok gecmıs olsun en kısa zamanda duzelir umarım

Geri