Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarim

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaslar. Ben de 1 ay once 2 tane kaplus aldim. Ilk 3 gun o olum fanusunda baktim. Sonra 40x40 bir akvaryum ve bir isitici aldim. Kuru alanlari cok guzel akvaryumun oldugu yer gunde 3 saat guneste goruyor. Ilk basta ikiside cok hateketsizdi. Yeni akvaryuma gectikten bir kac gun sonra açık renkli olan kapluş tam bir deli oldu :) beni gorunce şımariyor basini cikariyor ve basini oksuyorum :) elimden yemini yiyor ama koyu renkli olan.kaplus ise geldiginden beri yemek yemiyor ve gozleri hep kapali suya iktiriyorum cok yavas hareketlerle kuru alana cikiyor :'(
Ne olmus olabilir kaplusuma ? :'( kiş uykusunda mi acaba? Iyilestirmek icin herturlu seyi yapabilirim. Yardim edin lutfen fotograf isterseniz yollayabilirim.

Cvp: Kapluşlarim

Muhtemelen aldığınız zaman hastaydı ve tedavi edilmediği için halen hasta. Kaplumbağalardan anlayan bir veteriner hekime veya bulunduğunuz yerde veterinerlik fakültesi varsa oraya götürmenizi tavsiye ediyorum.

Isıtıcınız varmış yani suyunuz sıcak. Sıcak suda kış uykusu olmaz. Bir de kuru alanınızı ısıtıyormusunuz ampul yardımıyla.

eğer oda işe yaramazsa buraya başvurursun:

ADRES: İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi
Veteriner Fakültesi Avcılar Yerleşkesi
TEL: (0212) 473 70 70

Acil: 17271
Hasta Kabul: 17044
Dahiliye Polikliniği: 17285
Cerrahi Polikliniği: 17308
Doğum ve Jinekoloji Polikliniği: 17325

forumda monodoks kullanımı akciğer enfeksiyonu diye aratın lütfen

Ev her zaman sıcak olduğundan kuru alanda sıcak oluyor.

Fakat ben İstanbul'da oturmuyorum maalesef. İzmir'de oturuyorum.

Monodoks'a yarın başlıycam. Kurtulma şansı nedir acaba ?

Yeni başlamışsa yüksek ancak her daim tedbiri olmak gerekecek ileride de..

Ayrıca kabuğunu yandan sıktığımda esniyor. Güneşte alıyor günde 2 saat anlamadım :'(

Yavru kaplumbağaların kabuğunun esnek olması normaldir. Yem ve vitamin takviyesi ile büyüdükçe sertleşecektir.

Peki ilaç tedavisine başlasam kurtulma oranı nedir?
Bence kurtulamıycak çünkü aldığım yer çok kötüydü.Soğuk bir ortamdaydılar.Ayrıca kör mü bilmiyorum.Gözlerini hiç açmıyor.

Akciğer enfeksiyonu ise gözleri kapanmış olur. Çok pahalı bir ilaç değil monodoks ya da tertradoks eczaneden alın 1-2 litre suya 1 kapsül kırıp 5-10 saat bekletin. 5 gün içinde düzelirse düzelir zaten.

Gözlerine de gentagut adlı damla alabilirsiniz o da ucuz bir ilaçtır. Bence siz yapabileceğinizi yapın, en azından iyileşmezse üzülmezsiniz.

O kapluşumu ayrı bir yere mi çıkartıyım yoksa diğer kapluşla aynı akvaryımda mı kalsın? Yada 5-10 saat 30 derece suda ölüm fanusuna mı koyayım ?

Ayrıca kullanımı nasıl olucak? Kapluş 3 haftadır böyle. Kurtulma şansı nedir ?

Yardım edin lütfen.

Ben de çok tecrübeli değilim ama tedaviyi yaparken kaplumbağanızı ayrı bir kaba alıp suyu 33-34 derece yapmanız gerekir. 5-10 gün bu tedaviyi yapın. Zaten fydası olursa 3-4 güne görürsünüz.

Eğer ısıtıcınız ölüm kabına sığıyorsa bir süre böyle idare edebilirsiniz.

2 kapluşta aynı kapta dursa olmaz mı ya ? Çünkü diğeri soğukta kalıcak. Hatta bence aynı anda tedavi etmek iyi olur gibime geliyor.Diğerinde de hastalık varsa iyi olabilir mi ? Yoksa sadece hasta olanı mı tedavi edeyim ?

2 sinide akvaryumda tedavi etsem olmaz mı ?

Bir hasta değilse antibiyotik diğerinin böbreklerini bozabilir. Zaten 1-2 litre suda tedavi etmeniz gerekiyor. O yüzden bir şekilde yolunu bulun. Az su olması lazım ve suyun sıcak olması lazım. Hastalık sağlık konusunda ayrıntılı bilgi var.

Peki çook teşekkür ederim size artık napalım ısıtıcıyı bir ölüm fanusuna bir akvaryuma koyucaz :)

Geri