Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarım :/

Kapluşlarımmm

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar benim 2 tane kapluşum var. 22 Nisan'da almıştım ve üzülerek söylüyorum ki fanustalar :( Akvaryumu almak istiyorum ama akvaryumlar pahalı alsam bile sadece akvaryumla kalmıyor bir sürü şeyi var bana kalsa çok istiyorum ama ailem müsade etmiyor :( Sularını 3 günde bir veya 2 günde bir değiştiriyorum.Yem olarak karides veriyorum.Bu eski fotoğrafları şimdi bir tane daha taş koydum arada onun üstünede çıkıyorlar. Sizce nasıl olabilir yani fikirlerinizi almak istiyorum. Fanusta çok mu kötülerdir? Birde bu boyuttaki kaplumbağalar kaç yaşlarında olabiliyorlar eğer resimden belli olmuyorsa ben nasıl anlayabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
Resimleri
74my5.jpg

Lanet olsun bunları asla burda beslemek istemiyorum :59:

Cvp: Kapluşlarım :/

Akvaryum yerine büyük plastik saklama kapları kullanabilirsiniz, bir nevi akvaryum görevi görüyor. Ayrıca içine gerekli ekipmanları koymanız şart, aksi takdirde kaplumbağalarınız hastalanabilir. Bakım kısmını incelerseniz tüm bilgilere ulaşırsınız. Kaplumbağanın tam yaşını bilmek için kuluckadan çıkış tarihini öğrenmek gerekir, ama tahmini olarak 1 2 aylık kaplumbağalarınız.

Bnimde bu kadar kapluslarim var ama biri tam 3 aydir bnimle ve boyu cok az uzadi :( devit 3 almam gerekiyor uvb lambam olmadigi icin.okuldan firsatim olmuyo guneslendirmeye final donemindeyim. :( finaller bitince guneslendirecegim

Ben ilk zamanlar legende isitici filitreyle bakiyordum. Ama cok gec alabildim filitreyle isiticiyi bu yuzden osmanim hastalandi oldu. isitici gercekten cok onemli. celik iyi bir isitici al ve simdilik legende yada saklama kabinda bak. sonra paran olunca bir akvaryum alabilirsin ama bn simdi kucuk bir akvaryum kullaniyorum. 25 liraya aldim belki sizin orada daha ucuzdur. kare seklinde kaplumbagalar icin dedi adam.simdilik isimizi goruyor ama buyuk akvaryum icin para biriktiriyorum. kapluslarin suyunun degismesi zararliymis.yani tumunun degismesi zararliymis. akvaryumum kucuk oldugu icin filitrenin bi faydasi olmuyo ve ikinci haftada tum suyu dokup akvaryumu tamamen sungerle yikamam gerekiyor. kuru alan koprumde icine su aliyo boya da akittigini dusunuyorum.hem kaplusum cilek cok agresif kopruyu isiriyo ara sira :(

Kapluşlarin bakımı kolay değil o kadar. Isıtıcı lambaları da lazım 50 watt ve kuru alanla arasında 15cm olmalıymış..uvb lambada lazim guneslenebilmeleri gunes isini icin ve iki kaplus için tam 200lt lik bir akvaryum lazım.rahat yüzmeleri saglikli buyumeleri uzun omurlu olmalari icin. ayrica alan kavgalari yem kavgalari oluyormus kapluşların dikkat etmelisiniz.ciddi yaralanmalar olabiliyormuş. benim kapluşlarımda yemlerken birbirlerine girdi. birbirlerini ısırdıklarında yavaşça ikisininde zarar görmeyeceği canlarının yanmayacağı şekilde tutup sudan çıkarmanız gerekiyor.sudan çıkınca birbirlerini bırakıyorlar. birde sera raffy p alın yem için. devit 3de alın. nasıl yem almanız ne kadar devit damlatmanız gerektiği sitede yazıyor :) kapluşlarınıza uzun sağLıklı bir ömür dilerim.

Bnimde bu kadar kapluslarim var ama biri tam 3 aydir bnimle ve boyu cok az uzadi :( devit 3 almam gerekiyor uvb lambam olmadigi icin.okuldan firsatim olmuyo guneslendirmeye final donemindeyim. :( finaller bitince guneslendirecegim

Ben 2. el akvaryum aldim 30 tlye 55 litre tabi simdi kocaman oldular sığmıyorlar benimde 100-150 litrelik bir akvaryuma geçmem şart bakalım benimde en büyük sorunum ailem daha fazla büyürlerse bana sorun olacaklarını düşünüyorlar hem hayvanları çok seviyorlar ama üni sınavına az kaldı sorun olacaklarını düşünüyorlar bakalım ne olacak ilerde.

Bu kapluşları anlamak çok zor bir tanıdığım 5 sene fanusta bakmış hiç bir şey olmamış büyümüş kocaman olmuş,benimkilerin tüm ekipmanları tam,yediği önünde yemediği ardında hastalanıyorlar,inşaallah hastalanmazlar ve en yakın zamanda ekipmanları tamamlarsınız,en azından daha büyük bir kap alın ve ısıtıcı alın,üşümesin yavrucaklar :(

Resimdeki altta kalan kapluşumun kabuğu çok büyük diğerine göre tabi sanrım o biraz daha büyük :) Zaten ben onlara gerekli ısıyı (yani 28 dereceyi) sağlayabiliyorum sanırım o yönden rahatlar. Sularıda 2 tane yem atsam çok kokuyor rengi değişiyor suyun ve kapluşlarımın yanına yaklaşılmıyor. Kaç günde bir değiştireyim acaba? O büyük kaplar petshoplarda vardır değil mi? Birde İstanbul'da yaşıyorum ısıtıcı ne kadardır? Ben onlara bakmayı çok istiyorum çünkü hayvanları aşırı seviyorum ve Uv (uv mu yoksa uvb mu bilemedim :D) lamba alırsam güneşlendirmeye gerek var mı? Çünkü oturduğumuz yer pek güneş almıyor da.
Bu arada tekrar teşekkürler bilgiler için :)

Ve bir şey daha ben o uvb lambayı, ısıtıcıyı ve termometre gibi malzemeleri kaplarının içine yapsam olur mu?

Bahsettiğimiz plastik saklama kapları petshoplarda satılmıyor zannedersem. Züccaciye ya da plastik kova leğen gibi malzemelerin satıldığı dükkanlara bakabilirsiniz. Isıtıcı fiyatları kaliteye göre değişir. 20-25 tl civarı olabilir en uygunları ancak tam bir bilgim yok internetten fiyat araştırması yapabilirsiniz. mailto:/otuzcom-istclar-c-9420_9348.html Şu an çok az su olduğu için hemen kirlenmesi çok normal. Büyük saklama kaplarına geçtiklerinde eğer filtre de alabilirseniz çabuk kirlenme sorunu azalacaktır ancak en sağlıklısı cam akvaryum hazırlamanız. UVB lambalar biraz pahalı. Akvaryum ısıtıcı ve filtreyi edindikten sonra alın bence.

Bir akrabamız bize akvaryum hazırlamış ve uzaktalar. O akvaryumu %75-%80 oranla sanırım getiricez. İnşallah getirebiliriz ve büyük bir akvaryummuş sanırım belki 2 tane daha alabilirim ama o zamana kadar bu kap içinde durmak zorundalar :'(

Sadece akvaryum almakla da olmuyor maalesef :( En başta ısıtıcı ve filtre olmak üzere diğer alet ve ekipmnlarını da tamamlamak zorundasınız. Kuru alan lambası, kuru alan (kuru alanı taşları üst üste koyarak kendiniz oluşturabilirsiniz ya da CD kabını akvaryuma monte edebilirsiniz forumda örnekleri mevcut), termometre almanız da şart.

Ya bi akvaryum gelsinde başka bir şey istemiyorum diğer ekipmanlarını bir şekilde alırız :)

Akvaryum olması şart kaplumbağalarda.
Isıtıcı filtre falan kuru alan bunları kısa yoldan araştırıp hallederseniz işiniz kolaylaşır.

Geri