Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarımın büyüme hızı

AbbasPanpa

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar kapluşlarımı 1 sene önce Ağustos ayında almıştım, kaplumbağaları eve getirdim haklarında hiçbir bilgim yoktu, hemen araştırdım akvaryumu kurdum malzemeleri aldım 1 hafta içinde ideal evlerini yaptım.

Kaplumbağaların normal büyüme hızı ne kadardır? Mesela normalde bir ayda kac santimetre büyüyorlar?

Ben kaplumbağaları aldığımda kuyruktan kafalarına kadar 3,5 cm idiler, şu an kuyruktan kafaya kadar 18 cm oldular. Sizce bu yavaş mı? yoksa hızlı mı?

Cvp: Kapluşlarımın büyüme hızı

Maşallah çok hızlı büyümüş sizinkiler. :) Normalde o kadar hızlı olmasa gerek diye biliyorum.

iyi bakmışsınız ii beslemişsiniz tebrikler :)

ortalama olarak 12 ayda bağa uzunlukları 10 cm civarında oluyor sağlıklı kaplumbağaların.
Tabi bakım şartları ve beslenme koşulları büyüme hızını değiştiren etkenler.

zencefil' Alıntı:
ortalama olarak 12 ayda bağa uzunlukları 10 cm civarında oluyor sağlıklı kaplumbağaların.
Tabi bakım şartları ve beslenme koşulları büyüme hızını değiştiren etkenler.

Fazla iyi baktım o zaman öyle mi? :)

hızlı büyüme sağlık sorunlarının başlangıcı olabilir.
Umarım iyi bakıldığından kaynaklı bir hızlı büyümedir :)

su kaplumbağalarının kabuk boyları kaç yaşıda - kaç santim olmalı?

Kaplumbağa akvaryumda iyi bakılırsa çabuk büyür ölüm fanusunda kötü şartlar altında bakılırsa yavaş büyür.

Birde akvaryumun büyüklüğüne küçüklüğüne bağlı küçük akvaryum olunca büyümeleri yavaş olur ama akvaryum genişledikçe büyümeleride o kadar hızlanır

maşallah ne yedirdiniz de böyle kocaman oldular:D

0084812254' Alıntı:
maşallah ne yedirdiniz de böyle kocaman oldular:D

Valla ilk zamanlarda sadece karides yedirdim, normal yemlerden vermedim, büyümelerine göre bende karides büyüklüğünü arttırdım. son 4 aydır KOİ STİCKS veriyorum, 2 haftada bir kıyma :)

İşin ilginç yanı herkesin tavsiye ettiği SERA TETRA yemlerden hiç kullanmadım, bir kere kabukları beyazlamıştı o zamanda karideslerin üzirine vitamin damlatıp yedirmiştim :)

hormonlu olmuş senin ufaklıklar epey bir :haha:
kabukta filan bir deforme yoktur umarım:ff:

0084812254' Alıntı:
hormonlu olmuş senin ufaklıklar epey bir :haha:
kabukta filan bir deforme yoktur umarım:ff:

hormon demeyelim :) hormonluk bi durum yok hihihi. kabukları gayet iyi durumda çizgiler ve desenler gayet iyi parlıyorlar

o zaman bilinçli bir birey olarak sizi tebrik etmekten başka yapacak birşeyim kalmadı.ona uzun ömürler diliyorum :)

0084812254' Alıntı:
o zaman bilinçli bir birey olarak sizi tebrik etmekten başka yapacak birşeyim kalmadı.ona uzun ömürler diliyorum :)

teşekkürler, bende aynı şekilde kapluşlarınız ve size uzun ömürler :)

Geri