Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum benden korkuyor mu?

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar. Kapluşumu sevmek için elime aldim ve ayaklari icerde ve kafasi yari icerde olarak hareketsiz duruyordu. Sizce korkuyor mu benden? :(

Cvp: Kapluşum benden korkuyor mu?

Elinizden yem verin yerse eger kendini sizin yanında guvende hissediyordur :)

Bence kapluşunuzu sevmek için elinize almayın. Bu onları strese sokar ben ilaç vermek ve güneşlendirmek dışında elime almıyorum...

Haklisiniz Melisa Hanim. Az once yem verdim elimde ayaklari ve kafasi tamamen diaindaydi. Sıpa :) yemegini alir almaz elimden.akvaryuma zipladi :)

Kaplumbağalar kendini en güvende suyun içinde hisseder. Tamamı ile size alışması için belli bir sürenin geçmesi lazım. Bu evrede onu elinize alarak değil sadece akvaryumun içinde tutarak kendi haline bırakmanız gerekir.

Tesekkur eederim. Zaten 3 hafta oldu alali :)
Zaten ilk alisim elime meraktan dolayi :)

elde pek rahat değiller hatta yem vermek için başka bir kaba koyunca bile çırpınıyorlar o yüzden ortamından ayırmayın, sadece size alışması için yem verin elinizden yeterli zaten sizi gördüklerinde yem için çırpınacaklardır suyun içinde oda sizi mutlu etmeye yeter :)

Evet, kendilerini en güvende hissettikleri yer su. Yemlerini elimden almaya alışmalarına rağmen ben yavaşça bile bulundukları odaya girsem kuru alandan suya atlıyorlar. Hafta sonu salona giremez oldum :) Neyseki haftaiçi gündüz yokum evde, rahatça güneşleniyorlardır.

merak etmeyin alışırlar size belliki bilinçli duyarlı bir sahipsiniz onlar büyüdüklerinde gerçekten belli oluyor size alıştıkları kokunuzdan bile hissedebiliyorlar.benim hiç unutamadığım bir olay vardı yolculuk yapıyorduk bende her zamanki gibi billyi uyutuyordum sonra yavaş yavaş kayarak yanımda oturanın kollarının oraya düştü ama gözlerini açmadı uyumaya devam ediceğini düşünüp yanımdakine böyle kalsın diyordumki billy hemen onun kollarından benimkine doğru geldi yerleşti ve bu olay beni çok etkilemişti. o yüzden şu an sadece sabredin onlar sevginizi karşılıksız bırakmayacaklardır :)

Yavru kaplumbağalar pek sudan çıkmayı sevmezler ama büyüyünce eğer çevresine alışırsa evde bile gezen kaplumbağalar var.

Geri