Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum Çıldırdı Enteresan:(

DES06

Yeni Üye
selamın aleyküm arkadaslar forumda yeniyim ama bayadır takip ediyorum benim bir sorunum var kaplumbağamla alakalı kaplumbağam daha yavru ama enteresan davranısları var mesela suyun ıcıne atlıyor topaç gibi dönüyor durmadan hep aynı yöne doğru yem yiyor ama anlamadım ne oldugunu resmen çıldırdı bir kaç gündür böyle anlamadım bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ediyorum iyi forumlar...

Cvp: Kapluşum Çıldırdı Enteresan:(

Aleyküm selam :) Öncelikle hoşgeldiniz. Kapluşunuz bence de enteresanmış :) Bilemiyorum hiç böyle bir durumla karşılaşmadım kendi kapluşlarımda. Belki filtrenin etkisiyle oluyordur. Bir belgeselde kafeslere kapatılan hayvanlarda sürekli aynı hareketleri tekrarlama şeklinde psikolojik temele dayanan problemlerin geliştiği anlatılıyordu. Belki de öyle birşeydir. En iyisi bir veteriner görüşünü almak tabii ki.

Bugün öğrendim bende de düşürdünüz mü hiç kapluşu ya da düştü mü? Sıcak sudan soğuk suya geçti aniden girdi ?

KırpıkKurabiye' Alıntı:
Bugün öğrendim bende de düşürdünüz mü hiç kapluşu ya da düştü mü? Sıcak sudan soğuk suya geçti aniden girdi ?

valla bir kere düşürmüştüm ama 3 hafta kadar önceydi sıcak sudan soğuk suya geçmiste olabilir akvaryumda besliyorum sürekli su değişimi yapmam gerekli kapluşum böylemi kalacak dönüp duruyor düzelmez mi aslında güzel görünüyor:) ama üzülmekteyim:(

Suda elektrik akımı vs. olablir mi? Kapluşu kuru bir yere çıkarın. İmkanınız varsa mutlaka yarın bir veterinerle görüşün.

tubidik' Alıntı:
Suda elektrik akımı vs. olablir mi? Kapluşu kuru bir yere çıkarın. İmkanınız varsa mutlaka yarın bir veterinerle görüşün.
herangi bir elektrik akımı olması muhtemel değil veteriner konusu geçmiş ücreti ne kadardır bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi böyle kalması üzer beni adını byblade mi koysam artık bilemedim:) ilginiz için teşekkürler...

Veteriner ücretleri bulunduğunuz yere göre değişebilir pek bilemiyorum. Ben Kayseride kontrol için 5 tl veriyordum. İlaç tedavisi için 20 tl alıyordu galiba. Ancak fiyat konusunda esnek davranıyorlar. Önceden telefonla görüşüp fiyat alabilirsiniz.

tubidik' Alıntı:
Veteriner ücretleri bulunduğunuz yere göre değişebilir pek bilemiyorum. Ben Kayseride kontrol için 5 tl veriyordum. İlaç tedavisi için 20 tl alıyordu galiba. Ancak fiyat konusunda esnek davranıyorlar. Önceden telefonla görüşüp fiyat alabilirsiniz.

ankarada oturmaktayım ilgilendiğiniz için tesekkür eder iyi forumlar dilerim...

Maşallah bence kalp krizi :(Bir an önce veterinere götürün :(

DES06' Alıntı:
tubidik' Alıntı:

Rica ederim inşallah önemli bir problemi yoktur kapluşun :( Çok geçmiş olsun..

Bana kalp krizi gibi gelmedi. Bence psikolojik bir sorun. Tabii veterinere götürmek en iyisi.

Ani su sıcaklığı değişimi, düşürme gibi nedenler de kalp krizi olabiliyor.Benim kapluşum da böyleydi ters dönüp duruyor deli gibi garip garip yüzüyordu bir gün sonra öldü kalp krizi olduğunu yeni öğrendim.Tabii ki de veterinere götürmek en mantıklı bazıları ilaç tedavisi yapmadığı zaman para bile almıyor ama en az 10 tl bulundurun yanınızda ya da önceden arayıp ücreti sorabilirsiniz inşallah kalp krizi değildir.

Anlattıklarınız kalp krizine işaret gibi görünmüyor.Daha çok oyun oynuyor gibi bir düşünce içerisindeyim.

tubidik' Alıntı:
DES06' Alıntı:
tubidik' Alıntı:

Rica ederim inşallah önemli bir problemi yoktur kapluşun :( Çok geçmiş olsun..

saol ilgin ve alakan için inşallah

furkan54ozan' Alıntı:
Anlattıklarınız kalp krizine işaret gibi görünmüyor.Daha çok oyun oynuyor gibi bir düşünce içerisindeyim.

beni görünce yapıyor bende oyun olabilir diye düşünüyorum 3 gündür böle kalp krizi olsa ölmezmiydi:(

Ekipmanlarınız tam mı ve kaplumbağayı düşürdükten sonra mı bu gariplik başladı ?
Düşmeye bağlı olabilir.Tam olarak nasıl hareketler yaptığını açıklarsanız sevinirim.

Evet emin olmak için veterinere götürün.

Byteorist' Alıntı:
Ekipmanlarınız tam mı ve kaplumbağayı düşürdükten sonra mı bu gariplik başladı ?
Düşmeye bağlı olabilir.Tam olarak nasıl hareketler yaptığını açıklarsanız sevinirim.

suyun içine giriyor dönüyor topac gibi oldugu yerde takla felan atıyor suyun ıcınde :(

Videosu varmı acaba kaplumbağanızın yaptığı hareketlerinin
kaplumbağanızın durumu biraz garip de anlamak için görmek gerekir

DES06' Alıntı:
Byteorist' Alıntı:

suyun içine giriyor dönüyor topac gibi oldugu yerde takla felan atıyor suyun ıcınde :(
Sordugum diğer soruları cevaplayıp "batsguer" nicki üyemizinde dediği gibi video koyarsanız yardımcı olmaya çalışacagız.

vıdeo koyma programım yok :( ama hala hayatta sımdı ters dönüyor kafası hep yukarı bakıyor hep yukarda kafası :(

Geri