Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum hep kuru alanda duruyor ??

cingöz78

Bronz 4 Üye
Kapluşum bu aralar hep kuru alana çıkıyor geriliyor orda sağ arka ayağınıda suya sokuyor acaba ayağında bir şey mi var ve neden sürekli orada duruyor lütfen yardımcı ol bir şeyimi var ???

akciğer efenksyonu veya skat olabilir ben pek bişey bilmiyorum ama buların ihtimali var

Kaplumbağanız Kış uykusununa yatabilir..
mailto:/forum/kis-uykusu-hibernasyon-t-135.html
9.Maddede kış uykusuna yatma belirtileri var.Kaplumbaganız hep kuru alandaysa ve verdiğim linkteki diyer belirtiler varsa kış uykusuna yatabilir...

pff ya inşallah kış uykusuna yatmaz ya da inşallah bir hastalığı yoktur.

cingöz78' Alıntı:
Kapluşum bu aralar hep kuru alana çıkıyor geriliyor orda sağ arka ayağınıda suya sokuyor acaba ayağında bir şey mi var ve neden sürekli orada duruyor lütfen yardımcı ol bir şeyimi var ???
Öncelikle kaplumbağalarınızla sağlıklı güzel günler dilerim.
Kaplumbağalar genelde kuru alana çıkıp uzun bir süre dediğiniz üzere özellikle gerinerek durmayı çok severler.Kaplumbağanızın ayağında gözle görünür bir yaralanma,işlev bozukluğu mantar v.b gibi bir rahatsızlık yok ise önemli bir sorun olmadığını düşünüyorum.

ısıtıcın 28 derecedeyse kış uykusuna yatmaz ama sürekli kuru alanda duruyorsa hastalık belirtisi olabilir belki.yemesinde sorun yok gayet sağlıklı görünüyor güzel güzel yüzüyor dalıyor çıkıyor kuru alanda gerine gerine kurumaya çıkıyor ise bi problem yoktur diyebilirim. Ancak sen yine de bi akciğer enf. kısmını oku istersen forumdan. ben link vermeyi bilmiyorum malesef.

Bu Tür Durumlarda 3 Seçenek Vardır 1)Kaplumbağanız Akciğer Enfeksiyonu Geçiriyor 2)Kaplumbağanız Kış Uykusuna Yatacak 3)Yanında Beslediğiniz Başka Bir Canlı Onu Korkutmuş Olabilir Ya Da Siz İstemeyerek Onu Korkutmuş Olabilirsiniz....

Esen Kalın...

yok yok öyle bir durum yok güzelce yemeğini yiyor çok hareketli bu aralar fazla çıkmıyor artık ordada geriniyor yemeğini falan yedikten sonra

Geri