Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum İçin Temizlik Jeli

bıcırık2012

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar ben kapluşum için turti clean gel kullanıyorum.

Sizce bu kapluşuma zararlı mı???

(ürün resmi: mailto:/ev-dekorasyon-bahce/deep-fix-turti-clean-kaplumbaga-kabuk-jel-2-90tl-59663771 )

Cvp: Kapluşum İçin Temizlik Jeli

bıcırık2012, bahsettiğiniz jelin içerisinde Silikat gibi canlılara çok zararlı maddeler var. Kaplumbağanızın kabuğuna sürdüğünüzde dokuların tıkanıp, güneş ışığının alınmasına engel olursunuz. Kabuğu sertleştirmekten çok, kabuğu yumuşatmaya yarar. Bahsedildiği gibi kabuğu temizlemez, zararlı maddeleri kabuğa bırakır. Suya karışırsa da gözler için zararlıdır.

Doğal yolları deneyin her zaman. Yaz aylarındayız, yarım saat 12 den önce ya da 16:00'dan sonra güneşlendirebilirsiniz.
Kalsiyum alması için Mürekkep balığı kemiğini vitaminle ıslattığınız bir yeme serpebilirsiniz. Kabuğunu Devit-3 ile silebilirsiniz. Ama bu tarz maddeleri asla denemeyin.

İyi forumlar :)

kabuğa dışarıdan müdahalelere kesinlikle karşıyım.
Siz ona düzgün bir beslenme sağlayın.Bir de bol bol güneşlensin o kapluştan daha sağlıklısı yok :)
Bu tip ticari ürünlere prim vermeyin.
Nedenini Belkız Hanım açıklamış zaten.

aynısı bendede vardı attım çöpe gerçekten çok zararlı sizde kullanmayın kaplumbağanız büyümez yoksa.

Onur Bey bir soru sorduğunuzda size elimizden geldiği kadar açıklayıcı anlatıyoruz bildiklerimizi.
Zararlarının yanında bir faydası olmayan bir ürünü kullanıp kullanmamak size kalmış.
Bunca açıklamanın ardından kendi bildiğinizi de yapabilirsiniz ya da bizlerin fikrini de düşünebilirsiniz size kalmış.

''Kaplumbağanın kabuğunu dezenfekte eder.
Parazitlerin kabuğa yerleşmesi ve hastalık oluşması engellenir.
Kabuğun doğal görünümü ve parlaklığı korunur.
Kabuğun beslenerek sert kalması sağlanır. Böylece kabuğa yerleşmiş parazitlerin giderilmesi sağlanır''

Ürünün açıklamasında bunlar yazılı,kabuk sertleştirme işlevi de görüyor. Ki ben bu ürünü kullandım 8 yaşımdayken. Şimdiki kaplumbağamdan önceki kaplumbağamı beslerken çocuktum ve ne yazık ki pet shoptaki adam bunu önermişti. Kaplumbağamın ölümünün sebebi önce benim bilinçsizliğim sonra da bu ürünün zararıdır. Hayvanın kabuğu incecik kaldı, gözleri enfeksiyon kaptı bu ürün yüzünden. Size doğal yolları anlattık. Fiyatı 3 tl olan içinde silikattan tutunda bilmediğimiz bir sürü zararlı madde bulunan bu ürünü kullanıp kullanmamak sizin elinizde.

Belkız hanıma katılıyorum.

Geri