Cvp: Kapluşum seyahate çıkabilir mi
Kolay kolay kapalı bir kutuda getirldiği takdirde bir sakıncası olmaz. Ben 6 saatlik iki defa yola götürdüm. Umut Bey'in dediği gibi 1-2 gün stres yaşayabilirler; gerçi benimkiler sürekli kutuyu tırmaladılar çıktıkları gibi de yemlerine hücum ettiler.
Öncelikle mukavva ayakkabı kutusu en uygunu olacaktır. İçini 4-5 kat kağıt havlu hem onları yumuşak tutacak hem de sıcak tutacaktır. Bunun yanında kutuya mininmu delik açın ki içeri ışık girmesin. Genelde karanlıkta uyuyarak vakit geçiriyorlar. Yolculuğa çıkarmadan önce mutlaka besin vermeyi kesin. Mümkünse o sabah yiyecek vermeyin.
Bunların yanında kutuyu ekstradan bir havlu ya da bez ile sarmak ısı kaybını engelleyebilir. Otobüs ile götürecekseniz kucağınızda ya da otobüsün koltuk sehpasında gidebilir. Ben molalarda arada açık bakıyordum keyifleri yerinde oluyordu genellikle.
Eğer uçakla gidecekseniz önceden o şirketi arayıp lütfen bilgi alın çünkü bazen sorun çıkabiliyor. Hayvan taşıyacağınızı mutlaka söyleyin.
Eğer otobüsle gidecekseniz muavine hiç bir şey söylemeyin. Çok bilmişlik yapıyorlar ve insanın sinirini bozuyorlar.
Genelde otobüslerin içi kaloriferli, arabalar da öyle soğuk pek sorun olmaz. Ama arada muavinden sıcak su isteyip bir pet şişe ile kutuyu ısıtabilirsiniz.
Orda ise akvaryumu ve yaşam alanını tam koyup kaplumbağalarınızı hazır sisteme dahil edin. Yeni çalışma yeriniz hayırlı olsun, umarım sağlıklı ve mutlu olursunuz