Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum

Pasif

Bronz 2 Üye
Utangaç olan kapluşum çok uyuyor .Daha demin kuru alana cıkmış.Sızmış kalmış :) kolları falan acık başı dışarıda öldü sandım.Elime alacaktım alırken o kadar çok uyumuş ki ne yapışmış kalmış ama çıkardım :)bu doğal mı kapluşlar çok uyur mu?

Bir de ben karidesle besliyorum 2 kapluşum var.Aldığımız adam günde 2 adet karides atın dedi
forumu araştırdım tek karides yeterli değilmiş+ ek bir yem daha alacağım ne tavsiye edersiniz?

İkide :) kapluşlarıma yem atıyorum ama hiç yediklerini görmüyorum sanırım utangaç olanım hiç yem yemiyor ne yaplayım demin önüne karides koydum üstünden geçip gitti ne yapmalıyım?

Ekipmanlarım tam suyumun sıcaklığı da tam anlamadım ?

RE: kaplusum :S

Şimdi tek yönlü beslenme çok yanlış.Karidesi ne kadar sevselerde ek yemdir ana yeme ihtiyacınız var.Ben sera reptil carnivor u kullanıyorum ve çok ta severek yiyor.Bunun dışında sera raffy p,tetra fauna gammarus,sanyu turtle stick gibi yemleri öneririm.Siz odadan çıkın bence belki de siz odada olduğunuzdan yemiyordur.Ama yine de vitamin damlatırsanız yemleri (haftada 1) yararlı olur ve yemelerine yardım eder.

Kapluşların daha yeni olduğu için ortama alışamadıklarından dolayı yemek yememe, sürekli uyuma, çekingen olma gibi faktörler doğaldır.. 1 hafta 2 hafta bilemedin 1 ay sürebilir bu ama yinede herşey senin elinde suları sıcak ve alanları genişse sorun yok.. Yeme gelince:

1 günde kafası büyüklüğünde yem ver. Bunu sabah ve akşam olarak ikiye bölebilirsin ama toplamları kafası büyüklüğünde olacak. Örneğin: bir kapluşunun kafasının hacmine yakın 4 tane yem geliyor mesela. 2 tanesini sabah 2 tanesini akşam atabilirsin. Diğer kapluşunda aynı şekilde... Karidesi ise 2 günde bir, 2şer tane verebilirsin. Marka olarakta örneğin;

Günlük Yem: Sera Raffy P + Sanyu Turtle Stick

2 Günde Bir: Kurutulmuş karides

~~ Ek olarak :)

Haftada Bir: Marul ( küçük iseler yemeyebilirler, ama denemekte fayda var )

2 Haftada Bir: Çiğ Kıyma, Haşlanmış Tavuk, Balık vb...

Çoook Teşekkürler Kapıda ödeme yapacagım güvenli bi site biliyormusunuz petshopcu?

Kapıda ödeme yok ama güvenilir ve fiyat bakımından gayet uygun, kaliteli ve ucuz ürünler mevcut: mailto:

Kapıda ödeme mevcut olan siteler:

http://www.petburada.com

http://www.anatoliapetshop.com

Teşekkürler güvenilir olması çok iyi ama kapıda ödeme yapmam lazım yasım 14 kredi kartı falan istiyorlar
:)

Sanyu almayın kesinlikle.Alacaksanız tetra ya da Sera alın bunlar daha yararlı.Karidesinizinde markası bunlardan biri değilse Sera raffy I alın ya da tetranın karidesini.Sürekli protein kabuk bozukluklarına yol açıyor.ileride eğri büğrü bir kaplumbağanız olsun istemiyorsanız sadece karides vermeyin.Sera raffy p şimdilik daha uygun yavrular için.Yemeleri daha kolay oluyor.Sera prefessionel carnivor sert ve büyük bir yem.Islatarak da verebilirsiniz bunu.Çok severek yiyor benim kızlarım :)

Çok uyuması normal değil bence.sürekli kontrol edin akciğer enfeksiyonu başlangıcı olabilir.

Birde yemi nasıl vermeliyim akvaryumun üzerine suyun içinemi atayım direk?

Kuru alana falanmı koyuyum?

Kaplumbağaların tükürük salgısı yok.
Mutlaka suyun içinde verin yemi.

Geri