Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplusumu akvaryuma gecirdim ama bi sorun var

CılqınTürk

Bronz 5 Üye
kaplusumu simdi fanustan akvaryuma gecirdim ama nedense aynı kaptakı gibi hıc yüzmüyor..surekli kafasını yukarı kaldırmıs bir sekilde ısıtıcının yanında duruyo suyumu fazla koydum acaba

Cvp: kaplusumu akvaryuma gecirdim ama bi sorun var

Su kaplumbağaları eğer bir yere sıkışmadıkları sürece boğulmazlar ve her DERİNLİKTEKİ suda rahatça yüzerler, eğer bir sağlık sorunları yoksa. Bana misafir olarak gelen kaplumbağam da plastik kaptan akvaryuma koyduğumda afallamış ve 2-3 gün yüzememişti. Muhtemelen alışma evresi geçiriyordur. Bir kaç güne derin suda yüzmeye alışacak ve akvaryumu tanıdıkça tedirginliği geçecektir. Adaptasyon süresi 1-3 hafta olabilir. Sabretmenizi öneririm.

Sevgiler..

Ben akvaryumda bi iki büyük taşın yerlerini değiştirdiğim zaman hayvanlar yaklaşmıyorlar taşlara.Normal bi durum=)

Akvaryumun su seviyesi kafalarını kaldırdıklarında hava alacakları kadar az olmasın su seviyesini yükseltirseniz daha çok yüzcektir en azından hava almak için mecburen :) İlk zamanlar yan yan tuhaf yüzerler biraz ama alıştıktan sonra süzülürler suda :)

Geri