Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Cex' Alıntı:Ardaşlarımızın söylediklerine katılıyorum fakat ayrıca birşey belirtmek istiyorum .
Kaplumbağalarınızı yeni akvaryumunuza koyduğunuzda kendi ortamından ayrılıp yeni apayrı bir ortama geçtiği için kaplumbağamızın üstünde bir stres oluşur bu stresi atlatması için onun alışma döneminde onu 1-1.5 fafta gerekli olmadığı sürece rahatsız etmemeliyiz mesela ben elimle besliyorum kaplumbağamı ve artık benden korkmuyor henüz 2 gün oldu benim Cexi aldığım , demem o ki her kaplumbağanın alışma süreci bir değildir , güneşten kaçtığını söylediğiniz kaplumbağanız bence güneşten değilde bulunduğu ortama alışık olmadığı için bir kaçma, kurtulma çabası göstermiştir.
Ona biraz zaman tanıyın size, ortamınıza alışmasını sağlayın .
Teşekkürler.
meritiko' Alıntı:Alışamaması da olabilir ama eğer güneşlenirken gölgelik bir bölge yaratmadıysanız sıcaktan kaçmış olabilir.Kaplumbağalarınızı güneşlendirirken güneşlendirdiğiniz kabın bir kısmına bez örtün ki sıcaktan bunalınca gölgeliğe geçsinler.
Cex' Alıntı:Siz ne kadar zindanda yaşayabilirsiniz ? Cevap: Ölene kadar değil mi ?
Lütfen onları hemen rahat yaşayabilecekleri bir akvaryuma yerleştirin.
Cex' Alıntı:100 lt. lik bir akvaryum sizi 3-4 sene götürür diye tahmin ediyorum.
Ama şu anda size 70 litrelik de bir akvaryum yeterlidir.
AEK' Alıntı:Akvaryumu camcıya yaptıracaksanız önceden ölçüleri ve cam kalınlığını belirleyin. Akvaryum imalatından anlamayan bir camcı hatalı cam ve birleştirme işlemi yapabilir. En iyisi akvaryum imalatçıları ama onlarda büyük işlere giriyorlar.
Hacim ve boyut olarak kafanızda bir rakam varsa yazın ki size cam kalınlığını verme imkanımız olsun. Bana sorarsanız 60x50x40h=120L güzel bir ölçü. Kareye yakın. Yada 80x40x40h=128L. Hemen hemen hacim aynı. 5 mm uygun dense de ben 8 mm yada minimum 6 mm camdan yapmanızı tavsiye ederim. Rodajlı cam kullanmak avantajlıdır ancak maliyet artar.