Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşumun barınağı nasıl olmalı ?

Butterfly_20_00

Yeni Üye
Arkadaşlar ben yeni bir kapluş aldım ismi Kaju ama hani şu ölüm seti dediğimiz plastik kaplar varya onun en büyüğünde besliyorum ama internetten baktığıma göre çok kötü bir barınakmış ancak akvaryum alacak param da yok ne yapabilirim.Kapluşum çok küçük 7 yaşındaki bir çocuğun avuç içi kadar... Lütfen hemen cevap gelsin yarın petshopa gideceğim...

Cvp: Kapluşumun barınağı nasıl olmalı ?

Keşke internete kapluşu almadan önce baksaydınız. Eğer araştıdıysanız gerekli şartları -ısıtıcı lamba filtre akvaryum kuru alan uvblamba- öğrenmişsinizdir.Şu an öncelikli olarak akvaryum ısıtıcı ve kuru alan temin etmeniz gerekiyor.
Para biriktirip akvaryum alabilirseniz kapluş için çok iyi olur.Büyük akvaryum almanız daha iyi olur sonrasında masraf olmaması için ancak başlangıç olarak şu an küçük akvaryumla idare edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla çok pahalı değil küçük akvaryumlar(30-40 litrelikler).

Öncelikle akvaryum gerekli.
Sebebi; bulundukları suyu ısıtıcı ile 28 derece yapmalısınız. Suyu sürekli değiştirerek değil filtre ile temizlemelisiniz. Kuru alanı lamba ile ısıtarak 32 derece yapmalısınız. Uzun yüzüşler yapabilmeli, dalıp çıkabilmeli. Büyümesi, strese girmemesi, hastalanmaması için bunlar gerekli. Yani en mutlu halleri olan doğal ortamın taklit edilmesi gerekir.

Akvaryumu şu an alacak maddi durumunuz yok diyelim. Ancak su için ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası kesinlikle olmalı. Suyu filtre ile temizleyin. Değiştirerek temizlik yoluna giderseniz kaplumbağanız hasta olacak ve acı bir sonla karşılaşacaksınız. Bunlar olmadan yaşama şansı %5.

Bu bahsettiklerim olmazsa olmaz olanlardı. Su ve kuru alanı ölçmek için birer derece almayı da ihmal etmeyin.
Ayrıca diğerleri kadar hayati olmasada; gizlenebilmeleri ve yorulduklarında tutunabilmeleri için su yüzeyine kadar çıkabilen yapay bitki gerekir.
Su değerleri ve doğal görünüm için mangrow kökü alınabilir. Birkaç su içi kaya gene gece uyurken işlerine yarar.
UVB lamba ayrıca alınıp D vitamini sentezi yapmaya yardımcı olunabilir. Bu yoksa Devit 3 alıp haftada bir damla yem ile ağızdan verirn ki kabuk sağlığı yerinde olsun.
Ayrıca kaliteli çeşitli yemler ve vitamin bulundurmanızı tavsiye ederim.

Arkadaşlar teşekkür ederim.Tamam kapluşum için herşeyi yaparım.İlk olarak akvaryum almam gerek.Buradaki petçi bana bir indirim yaptı akvaryum ve gerekli olan herşeyi 250 tl.Muhtelemen
alıcam :)

Arkadaşlar teşekkür ederim.Tamam kapluşum için herşeyi yaparım.İlk olarak akvaryum almam gerek.Buradaki petçi bana bir indirim yaptı akvaryum ve gerekli olan herşeyi 250 tl.Muhtelemen
alıcam :)

Bilmiyorum ama büyük bir şey..
Yarın sorarım olmazsa :ashamed0006:

Bu petshop sanki pahalı bir fiyat söylemiş.Benim gittiğim pet shopta 250 litrelik akvaryum 100tl ,dış filtreye 100tl desek,diğer süs kum falan da desek bu fiyat ancam çıkıyor.Adam küçük bir akvaryum falan vermesin kazık yemeyin.Bir de benim tavsiyem bombeli akvaryum almayın onlar çok daha pahalı oluyor.

Fiyatlar şehirden şehire değişebiliyor.

Geri