Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşumun kabuğunda beyazlık var (resimli)

bugra1062

Yeni Üye
kaluşumun kabuğunun belirli yerlerinde beyazlaşma var nedeni nedir. hastalık olabilir mi ?
mailto:/29m7olu.jpg
mailto:/2nhgt1d.jpg
mailto:/2qk1njr.jpg

Buyuk ihtimalle kabuk degistiriyor akvaryuma uclari sivri olmayan bir tas veya mango koku koyarsan kabuklarini atmasi kolay olur
bu arada akvaryumdaki renkli taslari cikarirsan daha iyi olur salinim yapiyorlar

Evet gördüğüm kadarıyla eski kabuk plakalarını atamamış. Eski plakalar zamanla canlılığını kaybeder. Kök bulundurmak ve renkli taşların çıkarılması konusunda İpek' in dediği gibi yapmakta fayda var.

Cvp: RE: Kapluşumun kabuğunda beyazlık var (resimli)

AEK' Alıntı:
Evet gördüğüm kadarıyla eski kabuk plakalarını atamamış. Eski plakalar zamanla canlılığını kaybeder. Kök bulundurmak ve renkli taşların çıkarılması konusunda İpek' in dediği gibi yapmakta fayda var.
hastalık falan yok değil mi ??

Hastalık yok hatta bence kireçte yok. Bugün bilgisayardan daha yakından baktım bu hayvana eski kabuk altına hava yapmış. Bir mango kökü ile kaşınsa atabilirde. Yada kabuğa devit uygulasanız gene yumuşatıp atabilir.

Cvp: Kapluşumun kabuğunda beyazlık var (resimli)

arkadaşlar bu beyazlık benim yeni kaplumbağamda da var. kendisi daha minnacık 1 tl boyunda fılan. sorun olabilirmi?

Cvp: Kapluşumun kabuğunda beyazlık var (resimli)

Şelale' Alıntı:
arkadaşlar bu beyazlık benim yeni kaplumbağamda da var. kendisi daha minnacık 1 tl boyunda fılan. sorun olabilirmi?

Bahsedilen beyazlık açıklandığı gibi sorun değil Ecem. Rahat ol.

Geri