Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşun Su Sıcaklığı

ömer y.

Bronz 2 Üye
kapluşu aldığım yerden su sıcaklığının kaç derecede olması gerektiğini sordum ve bana 18-20 derece arası olsun dedi..ben şaşırdım..benim bi arkadaşım var oda 18-20 derece arasında tutuyomuş su sıcaklığını ve onun kapluşları 9 seneden beri yaşıyor..ben sordum arkadaşıma su böyle soğuk olmuyomu diye oda hayır onlar normalde okyanusun soğuk sularında yaşıyor dedi..ben yine şaşırdımm.. su sıcaklığını nasıl yapmalıyım kafam karıştı..yardımlarınınızı bekliyorum...bu arada petşoptaki adamda işyerindeki kapluşları akvaryumda 18-20 derece arasında tutuyoo gözümle gördümm..dedimki bu akvaryumun ısıtıcısı ve derecesi yok nasıl anlıyosun derecesinii oda ben anlarım dedii...

Cvp: kapluşun su sıcaklığı...

Kaplumbağaların bakımı ile ilgili oldukça detaylı bilgi ve makaleler forumda bulunmaktadır. Sorunuza gelirsek kapluşlar için uygun sıcaklık 28 derecedir. Kuru alan için ise 32 derece önerilir. 18-20 derece çok düşük bir sıcaklıktır. Ayrıca RES'ler okyanuslarda yaşamazlar.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağaların da 28 derece su sıcaklığı, bilimsel bir bilgidir yani kesindir. 1 - 2 derece oynamalar olabiliyor bu sıcaklıkta ama en sağlıklı sonuçları veren nokta 28 derecedir.

Bazen şans eseri bünyesi daha kuvvetli olan kaplumbağalar uzun yıllar kötü bakım şartlarına rağmen yaşayabiliyor, bazıları da 1 ay veya daha kısa bir sürede ölebiliyor.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının anavatanı Kuzey Amerika’nın güney bölgeleri olan, Florida ve Meksika’dır ve bu coğrafya da ki göl gibi tatlı su kaynaklarında yaşarlar, deniz ve ya okyanusta değil.

Dikkate almanız gereken bilgiler, kulaktan dolma bilgiler değil, bilimsel olarak gerçekliği kanıtlanmış bilgilerdir.

En ideal su sıcaklığı 28-29 C arasındadır. Siz petshopculara bakmayın. Arkadaşınızın kaplumbağası bu zamana kadar hastalanmadığı için çok şanslı. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Kaplumbağalar için uygun sıcaklık 18-20 C arasında değildir. Kaplumbağalar o sıcaklıkta hasta olabilirler.

Cvp: Kapluşun Su Sıcaklığı

Bu kaplumbağalar tatlı su canlıları. Söylendiği gibi yaşadıkları yerde su sıcaklığı 28-29 C dir. Hava sıcaklığı da o kadardır. Ben şunu öneriyorum. Oda sıcaklığı ile suda çok fark olması kışın hastalık riskini doğuracağı için, odanız yaklaşık 21-22 C ise suyu 25 C civarında tutun. Soluduğu hava ile su sıcaklığı arasında 7-8 derece fark olursa gene hastalık riski olur.

Yaşadıkları doğal ortamı taklit etmek önemlidir. Ancak eksiksiz olmalı. Yada eksikler varsa birbirine yakın olmalı. Eğer su sıcaklığı 28 C olursa bana göre akvaryumun üzerindeki havayı da 28-29 C yapmalısınız. Bu mümkün olamayacağına göre suyu biraz düşürmelisiniz.

Ben genelde akvaryumun bir kısmını (kesinlikle tamamı değil) kapatarak soluduğu havanın daha sıcak olmasını sağlıyorum. Özellikle geceleri buna dikkat ediyorum. Yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum.

Bahsettiğiniz kaplumbağalar deniz kaplumbağasıdır.RES'lerle bir ilgisi yok.RES'ler tatlı su , gölet vs. benzeri yerlerde yaşarlar.Su sıcaklığı 28-30derece arası olmalıdır...

Kesinlikle su derecesi 28 derece Olmalı.

dermet' Alıntı:
Ben genelde akvaryumun bir kısmını (kesinlikle tamamı değil) kapatarak soluduğu havanın daha sıcak olmasını sağlıyorum. Özellikle geceleri buna dikkat ediyorum. Yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum.

Gayet doğru bir davranış. Açık alan olduktan sonra sorun olmaz. Hatta havanın daha sıcak kalmasını sağlar :)

kaplumbağalar için ideal ısı 28 derecedir.

Geri