Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapoşuma sertleştirici ve vitamin aldım

kapoş

Yeni Üye
Kapoşumu çok seviyorum ^^ Bunu annemde sevdi daha hareketli ve cana yakın .d Neyse Kapoşa bugün sertleştirici ve vitamin aldım. Forumda çok araştırdım çok şey yazmışsınız sağolun. Ben bunları not ederek çıktım. Ama adam bana bu kadar fazla şeye gerek olmadığını ve şu sera mıydı onun pahalı olduğunu söyleyerek bana onu vermedi. Onun yerine Deep live Turti-clean ve Deep live Reptivit Adlı bu şeyleri verdi. Sizce nasıl? akvaryum sorduğumdada bana gerek yok dedi :nuke:

Cvp: Kapoşuma sertleştirici ve vitamin aldım

Pet-shoplara kesinlikle inanmayınız! Söylediği herşey yalan. Sertleştirici zararlı.

Yaa şey bu jel pamuk ile sürülüyo adama gıcık oldum

Ayrıca bu şeyi sürdükten sonra 12 saat dışarıda kalsın dedi

Hayır 12 saat dışarda kalırsa o kurur kesinlikle inanmayın önce gidip bir akvaryum alın sonra devit3 vitamin eczanelerde satılıyor akvaryuma ısıtıcı filtre kuru alan almalısınız ölüm kabındaysa 2-3 ay yaşar orda.

Teşekkür ederim ama annemi ikna etmek sorun olacak o pet shopçuyu duyunca artık ....

Para biriktiriyim bari :haha:

Annem kaplumbağan daha 7 aylık akvaryum büyük gelir diyorlar

Siz annenizi bir veterinere goturup adamla konusun bence :) Gerekli bilgiyi vericektir size

Kabuk sertleştiriciler tamamen para kazanmak amaçlı üretilmiş bir üründür. Yaradan çok zararı vardır.

Şu konuyu okuyun lütfen.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html

Teşekkür ederim annemi veterinere götüreceğim :)[/align]

Merhaba,
Deep live Turti-clean kesinlikle almayın, Deep live Reptivit almanızda sakınca yok. Ancak vitamin olarak Sera Reptilin yada biyo tortvit almanızı öneririrm. Ama sera ilk sıradadır.

Ayrıca akvaryum kesinlikle olmalı. Zaten küçük diyorsunuz. Bilginiz olsun akvaryumda rahatça yüzmeden zaten büyüyemez.

Dışarıda ısıtıcı lamba olmadan duramaz. Ki zaten o kadar süre su dışında kalamaz. Zaten bunun için akvaryuma kuru alan oluşturuluyor. Kendisi vücut ısısını kendi belirlediği sürelerle kuru alana çıkarak düzenliyor.

Ben ilk bakışta bunları belirtmek istedim, ancak yaşam alanını kurmak için forumu incelemenizi öneriyorum.

Annenizin fikri degisecektir elbet birde veterinerden dinleyince :) İmkanı varsa eminim alıcaktır gerekli ekipmanları :)

Burada küçük akvaryum 20 tl birde sadece 1 kaplumbağam var başka yok :133:

Kuçuk derken kaç cm.genisliginde/?

20 cm den fazla olanlarda var 20 tl ye az olanlarda tabi ben attım daha geniş

Almışken en az 50 cm alın. Bulamazsanızda internetten sipariş verin.

Annenizin netten alisverise.izin verecegini sanmiyorum :) Benimde oyleydi ilk.basta.maalesef :(
Siz 1 yil idareten.kullanmak icin en az 35 cm genisliginde alin.bence
Zaten sonra.buyuge.gecersiniz. Yeni arkadas alirsiniz o zaman :)

Doğru aslında ablam internetten alışveriş yapıyo ama bn biraz zor :)

Geri