Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapuşum Öldü Neden

umut023

Bronz 4 Üye
2 kaplumbağam vardı biri çok fazla hareketli diğeri ise hep uyuyordu uyuyan bir gün aniden öldü neden :59:

Cvp: Kapuşum Öldü Neden

sorunları varmıydı yemek yememe su içmeme gibi ?

Bu kadar az bilgiyle birşey söylenmez lakin sürekli kuru bölgede uyuyor ve yem yemiyorsa muhtemelen akciğer enfeksiyonudur. Sitede bulunan kaplumbağa bakım gereksinimleri konularını incelerseniz belkide bir eksiğinizi bulur diğer kapluşu yaşatırsınız :)

Ben söyleyelim neden öldüğünü , onlara muhtemelen ölüm fanusunda bakıyordunuz ısıtıcınız filitreniz yüzebilecekleri geniş bir su sürekli sıcak bir kuru alanları yoktu evet bu yüzden öldü değil mi kaplumbağanız ?

Bakım şartları ve son zamanlardaki davranışları bilinmeden fikir yürütmek imkansız.
Başınız sağolsun

sorunları vardı hep uyuyor hiç yemiyor ve hiç hareket etmiyordu:'(

Vetch' Alıntı:
Bu kadar az bilgiyle birşey söylenmez lakin sürekli kuru bölgede uyuyor ve yem yemiyorsa muhtemelen akciğer enfeksiyonudur. Sitede bulunan kaplumbağa bakım gereksinimleri konularını incelerseniz belkide bir eksiğinizi bulur diğer kapluşu yaşatırsınız :)

baya bilgim var ama kuru bölgede uyumuyor hep su içindeydi:helpsmilie:

AEK' Alıntı:
Bakım şartları ve son zamanlardaki davranışları bilinmeden fikir yürütmek imkansız.
Başınız sağolsun

bakım şartları:hergün düzenli yem veriyorum,bakımları yapıyorum 2_3 günde suyunu değiştiri yorum.

davrananışları ise:hep uyuyor yem yemiyor uyanınca 10 saniye sonra uyuyor...

Cex' Alıntı:
Ben söyleyelim neden öldüğünü , onlara muhtemelen ölüm fanusunda bakıyordunuz ısıtıcınız filitreniz yüzebilecekleri geniş bir su sürekli sıcak bir kuru alanları yoktu evet bu yüzden öldü değil mi kaplumbağanız ?

kapluşlarımın yüzeceği yer var ama filtremiz yok öyüzden ölmüş olabilirmi????? :ff: :neydi:

Yüzecek yer var derken?

1)Akvaryum da mı bakıyorsunuz?
2)Isıtıcı ve filtreniz var mı?(Söylediğinize göre filtreniz yok.Isıtıcınız var mı?)
3)Kuru alanı var mı? Kuru alanı ısıtacak bir lambası var mı?

3 günde 1 suyunu değiştirdiğinize göre sanırım akvaryumda bakmıyorsunuz.

meritiko' Alıntı:
Yüzecek yer var derken?

2)Isıtıcı ve filtreniz var mı?(Söylediğinize göre filtreniz yok.Isıtıcınız var mı?)

akvaryumda bakmıyorum kuru alan yok ısıtıca da yok (paramaız az maalesef:59: :59: .)

umut023' Alıntı:
meritiko' Alıntı:
Yüzecek yer var derken?

akvaryumda bakmıyorum kuru alan yok ısıtıca da yok (paramaız az maalesef:59: :59: .)

Dostum keşke almasaydın ozaman , neyse almışsın bir kere şöyle yap suyunu sürekli takip et sürekli ılık olsun öncelikle önemli olan bu . Sonra plastik saklama kapları oluyor büyük onlardan edinirsin akvaryum alamıyorsanız sonra yavaş yavaş ısıtıcıydı filitreydi alırsınız.

hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum cex den aldığım mesajla (Dostum keşke almasaydın ozaman , neyse almışsın bir kere şöyle yap suyunu sürekli takip et sürekli ılık olsun öncelikle önemli olan bu . Sonra plastik saklama kapları oluyor büyük onlardan edinirsin akvaryum alamıyorsanız sonra yavaş yavaş ısıtıcıydı filitreydi alırsınız. ) çok daha fazla bil gilendim ama diğer mesajlardı güzeldi emeğinize sağlık arkadaşlar [/size]

Cex' katılıyorum kaplumbağalarınız yavru sanırsam şimdilik 30-40 litrelik bir saklama kabı alabilirsiniz.Kuru alanıda cd kabından yapabilirsiniz.Eğer CD kabından yapmakta zorlanırsanız.Yardımcı oluruz.

Arkadaşlar geride kalan için ne gerektiğini yazmışlar. Hava sıcak olduğu için ısıtıcıyı biraz daha erteleyebilirsiniz tabi suyunuz sıcaksa. Ancak olmazsa olmaz geniş bir yerdir. Batuhan arkadaşın dediği gibi akvaryum olmuyorsa bir süre plastik saklama kabında bakın. Ancak kuru alan olmazsa olmazdır. Bir kaya bulup iyice kaynatıp kabın içine sağlamca oturtursunuz. Masa lambanız vardır muhtemelen, onuda gündüz kayanın üzerinde açın ki çıkıp kurusun. Bu soğukkanlı olduğu için şarttır. Filtreyide elinize geçen ilk ama gerçekten ilk imkanda almalısınız. Sık su değişimi uygun değil. Su dengesini bulamadan yenileniyor.

akvaryum alamıyorsan sorun değil: büyük bir çamaşır leğeni ayarla onda bak biraz ama yüzebileceği büyük bir alan olsun. kuru alan yap: masa lambası koy ama en önemlisi
; 10-15 tl ye bir ısıtıcı bul.. o zaman bir şansları olur

Geri