Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kara Kaplumbağası mı, Su Kaplumbağası mı?

mhmt.krn

Yeni Üye
Merhaba,
Ben yakın zamanda kaplumbağa almak istiyorum ama su kaplumbağası mı kara kaplumbağası mı almalıyım? Eğer su kaplumbağası alırsam onu akvaryumdan çıkartıp oynayabilcekmiyim ve oturduğum evin bahçesi bu durum kara kaplumbağası beslememe engel olurmu?

Kaplumbagalar vahsi doganin parcasidir. Ne kara kaplumbagasiyla nede su kaplumbagasiyla hicbir sekilde "oyun" oynamaniz yada cikarip sevmeniz mumkun degildir.
Aradiginiz buysa kaplumbaga sevdasindan vazgecmelisiniz.

Cvp: Kara Kaplumbağası mı, Su Kaplumbağası mı?

Kesinlikle katiliyorum.. Ne kaplumbagalar ne de hic bir hayvan oyuncak degildir. Oyun oynamak icin hic bir hayvan beslenmez...

Haklısınız benim "oyun"dan kastım elime alıp sevmek veya elımle beslemek yanlıs kelıme kullandım kusura bakmayn

ayırt edemiyorum :) ikiside olsun :D

mhmt.krn' Alıntı:
Haklısınız benim "oyun"dan kastım elime alıp sevmek veya elımle beslemek yanlıs kelıme kullandım kusura bakmayn

Demek istediginizi gayet iyi anladim.
Fakat kaplumbagalar kara yada su farketmez ele alinmaktan hic hoslanmaz. Dogalarinda vahsi ortamda yasiyorlar bu ondan kaynakli bir durum. Biz onlara gerekli habitati kurup bakimlarini yapmakla yukumluyuz. Yani kaplumbagalar ele alip sevilmemesi gereken hayvanlar bu onlari urkutmekten baska bir ise yaramiyor.

Evet kaplumbağalar evcilleşmediği için sevilmeleri ancak onlara stres kaynağı olur. Kaplumbağalar ancak bulundukları ortama zamanla alışırlar. Buda onların ürkekliklerini kısmen azaltır. Ancak tam olarak tedirginlikleri hiç bir zaman geçmez.

Bir kaplumbağaya yapacağınız en büyük yakınlık yaşadığı ortamın içinde eğer güvende olduğunu hissediyor ve izin veriyorsa başını parmağınızla hafifçe sevmek olabilir. Bundan ötesi onun için huzursuzluk kaynağıdır.

Arkadaşlara katılıyorum kaplumbağalar ve sürüngenler soğukkanlıdır eğer oynayabileceğin bir hayvan istiyosan kedi veya köpek al bence tabi masraflarını ve şartlarını karşılayabileceksen

Geri