Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kare Akvaryum Yaptırıcam fikirleriniz.??

nachtmerie

Altın 5 Üye
Arkadaşlar Kare akvaryum yaptırmak istiyorum camcıda. şu anda kullandığım akvaryumumu arkadaşımdan 2.el almıştım zaten boyutları iyi ama kare yaptırmak istiyorum.

Camcıyla görüştüm 50x50 kare yükseklik 25-30
yada 60x60 kare yükseklik 25-30

bu ölçülerde yaptırmak istiyorum. 4mm Cam için bu ölçülere 20 ve 25 tl fiyat verdi.Montajıda eğer kendisi yaparsa ( silikonlama ) + 10 tl istedi yada kendim yapıcam.Yani 30 35 tl falan tutucak.

yalnız bişey dedi aklımı karıştırdı patlar bu dedi.. 'En'i 25-30 cm dan fazla olmaz dedi. Ama normal bi balık akvaryumunu düşünerek söylemiş olabilir mi? sonuçta ben suyu yarısına kadar koyucam 15 cm yüksekliğinde koyucam patlama konusunda ne düşünüyorsunuz? bu ölçüler bana ne kadar yeter?

Atman AT-800F İç Filtre kullanıyorum 65cmlik akvaryumum ( yarısına kadar dolu ) gayet iyi temizliyor yaptırcağım akvaryuma da yeterli olur mu acaba?

son olarak kaç litreye denk gelir böle bi akvaryum ve kaç Watt'lık bi ısıtıcı almam gerekir?
Yorumlarınızı bekliyorum

Cvp: Kare Akvaryum Yaptırıcam fikirleriniz.??

Kesinlikle doğru cam kalınlığı ve iyi bir silikonlama yapılan akvaryum patlamaz. Hatta 60cm gayet küçük bir akvaryumdur. 100cmden sonra kayıt ve kuşak atmak gerekir akvaryuma camların esnememesi için ancak 50-60cmlik bir akvaryum için buna gerek yoktur.

4-5mm cam kalınlığı yeterli olur ama bana kalırsa 30 cm çok azç. Yüksekliği en az 50cm yapın ki su hacminiz artsın. Bir de yapıştırma işini camların bu işten anlayan birine yaptırın.

Ya aslına bakarsanız taşınması kolay olsun diye daha büyük ölçülere girmek istemiyorum.50 60tl verip 2 katı büyüklükte bi akvaryumda yaptırabilirim.Ama bu ölçüler heralde bi 2 yıl yeter.. Camların yapıştırmasını camcı ben yaparım demişti 10 tl ye petshopcuda yapıyor ama camcı daha iyidir heralde bu konuda? Bu ölçüler kaç litreye denk gelmekte acaba?

Bence camcıda yaptır slikonlama işini bir sorun çıkarsa tekrar camcıya gidebilesin.
Özellikle çerçevede yaptırabilirsin 4 mm çok iyi Emin beyinde dediği gibi.
Çarpma sürtünme sırasında ufak parçalar kopabiliyor(camdan) bunun içinde çerçeve yaptırmalısın.
Şimdiden güle güle kullanın:)

60X50X50 veya 50X50X50 sizi 1-2 sene idare edecek boyutlar. Cam kalınlığı 5-6 mm olursa bu boyutlardaki boş bir akvaryum 20-30 kg ediyor. Yani tek başınıza taşıyabilirsiniz.
Balık akvaryumlarının aksine bir kaplumbağa akvaryumunda en, boy ve yükseklik eşit değerdedir. Aslında kaplumbağalara en uygun akvaryum şekli karedir. Çünkü doğada yüzey alanı geniş göl ve ve göletlerde bulunurlar (bazı türler için geçerli).
Aşağıdaki linkin işinize yarayacağını umuyorum :
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp

Akvaryum 108 Litre oluyor . 4MM cam için ' Çok güvenli' diyor akvaryum hesaplayıcı.Çerçeve bende düşünüyorum yarın görüşücem.

Akvaryumum kalorifere dayalı olduğu için sabit 27-29 derece hep ama kare akvaryumu ısıtabilceğini sanmıyorum ve ısıtıcıda almalıyım galiba. Roxin ısıtıcılar nasıl ? Kaç Watt yeterli olucaktır bana?( çok da pahalı bişey alamam ortalama bi marka yeterli )

100 litre için 100 watt kullanmalısınız.

Isıtıcı her daim gerekli. Roxinlerin genelde camları çok ince oluyor, benim kaplumbağalarım kırdı Roxin ısıtıcıyı :D Eheim, Tetratec veya JBL markalarını öneririm. Eğer bunlar çok pahalı geliyorsa Roxin in çelik ısıtıcılarını alabilirsiniz. 50X50X50 boyutlarındaki bir akvaryumu 35 cm sine kadar doldurduğunuzda 87 litre doldurmuş oluyorsunuz. Yanı ısıtıcının kalitesine bağlı olarak 70-100 watt arası bir ısıtıcı gerekli.

100W bi tane alırım artık.. Güzel doğal görünümlü bi paludaryum yapmak istiyorum kafamda yavaş yavaş tasarlıyorum Mango kökleri kayalar vs yavaş yavaş tamamlıcam en yakın zamanda sizlerle de paylaşıcam inş :)

Kolay gelsin. Fotoğrafları bekliyorum :)

4 mm cam kalınlığı az değilmi ? Yada yanılıyorum ben ölçtüm cam kalınlığı 6 mm . Bu bile az geldi bana :)

Yaptırma aşamalarının fotoğraflarını koyarsanız çok sevinirim :)
Şimdiden kolay gelsin.
İnşallah ortaya güzel bir şey çıkar :D

bugün ölçüleri verdim camcıya . 60 cm kare olcak. 30 cm yükseklik olcak. Yarın yada pazar günü akvaryumun yapılmış halini konu üzerinde paylaşabilirim.Yaptırmayı düşünen arkadaşlar çok uyguna geliyor camlar 17 tl tuttu.silikon da 7 tl . Kendiniz montajlarsınız yada 10 tl ye montajını da yapıyorlar belki daha ucuza şehirden şehire değişir

Tohlii' Alıntı:
4 mm cam kalınlığı az değilmi ? Yada yanılıyorum ben ölçtüm cam kalınlığı 6 mm . Bu bile az geldi bana :)

Akvaryum hesaplayıcı var bi sitede 4mm cam için 'Çok Güvenli ' diyordu hesaplayıcı.

Ayrıca 15 Cm su koyucam paludaryum yapıcam kara kısmı kara kısmında becerebilirsem ağaç yosun vs gibi şeyler olucak.

Eve gelirken bi yerde harika kökler buldum kesilmiş onlarıda alıp dekor için kullanıcam su içinde ve dışında bakalım nasıl bişey çıkıcak ortaya :)

Resimleri bekliyoruz paylaşırsanız seviniriz :) Şimdiden hayırlı olsun :)

Camcıdan camcıya değişiyor. Ben Beşiktaş'ta babamın arkadaşı dahil bir kaç yere sordum, "abi onunla uğraşacak vaktimiz olmaz, kusura bakmayın" dediler. Yoksa dediğiniz gibi cam ücreti öyle çok da tutmuyor.

camcıların çoğu dediğiniz gibi montaja pek ilgilenmiyorlar akvaryumcuda 10 tl ye yaptırırım büyük ihtimal kendim yapmıyım diyorum rezil etmiyim en iyisi bu seferlik bilen biri yapsın :)

Bugün montaj için akvaryumcuya verdim 4mm cam pek sağlam olmaz dikkat et dedi. Netten biraz araştırdım ' kayıt-kuşak ' yapıyorlarmış akvaryumlara. 60x60 kare 30cm yükseklik . 4mm cam olan bi akvaryum olucak.Akvaryum hesaplayıcı programda 4mm için ' çok güvenli ' diyordu hem koycağım su da 15 cm derinliğinde olcak çok olmucak. Bana gerekir mi ? Tam olarak nedir kayıt kuşak dedikleri şey?

Kayıt ve kuşak taban camı ve üst taraftn ön ve arka camların bombe yapmaması için birleştiren cam şeritlere denir. Genelde 100cm ve üstü akvaryumlarda kullanılır. Açıkçası 60cmlik bir akvaryumda 30 cm yükseklik için gerekeceğini düşünmüyorum. İsterseniz tamamen doldurun.

anladım 15 cm su koycağım için sıkıntı yaşamam heralde. Sista akvaryum silikonuyla yapıldı montajlandıktan sonra kuruma için kaç gün beklenmeli ve 1 kere yıkamak yeterlimidir?

3 gün kesin bekleyin. Akvaryum ilikonu ile yapıldığı için sorun yok, çeşme suyunda(klorlu olduğu için iyi bir dezenfektandır ) 12 saat bekletin, çalkalayın hem sızdırma var mı kontrol etmiş olursunuz. İsteğe bağlı olarak kayatuzu ekleyip yıkayabilirsiniz. Ancak çeşme suları epey soğuk, evde camlar terleme yapabilir bunu sızdırıyor zannediyor bir çok kişi. Hem bu arada camlar bombe yapıyor mu kontrol edebilirsiniz. Bence mümkünse en az 20cm doldurun ki ne kadar çok su o kadar kolay temizliktir.

İlk kurulumda bir tatlı kaşığı kaya tuzu ve mavi damla kullanın. Sonra haftada 1 yada 10 günde bir %25 su değişimi yapın. İlk günlerde su bulanık olabilir, bu gayet normaldir. Bir de eski akvaryumunuzdaki suyu ziyan etmeyin. Üstlerden temiz sudan 5-10 litre yeni akvaryuma ekleyin. Böylelikle biyolojik dengenin oturmasına yardım etmiş olursunuz. Bir çok akvaristin kullandığı bir yöntemdir aşılama. Ama üstten alın ki nitrat oranı düşük su olsun.

Geri