Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaşınma

Kapluştron

SKF Delisi
Kapluşlar deri değiştirirken yüzlerini kaşır mı genelde nerelerini kaşırlar bir bilginiz var mı

Cvp: kaşınma

Seninkilerle benimkiler kardeş olduğundan gittikçe daha fazla şupheleniyorum fatih. : )

Ön ayağıyla kafasının üstünü kaşıyabiliyor Ben çok kez gördüm kaşırken. Deri değiştiriken kendi ön ayaklarınıda ısırabilir bu da normal bir davranış

Normaldir. Tüm deriyi değiştirdikleri için uzanabildikleri her yeri kaşıyabilirler.

göz kaşımasıyla yanak kaşımasını nasıl ayırt edebiliriz peki bilgisi olan varmı? sürekli deri değişimi yaptıkları için acaba vitamin eksikliği çekip çekmediğini anlamak lazım? ^^

Vitamin eksikliğinde deriyi daha zor atar. Kaşınmada ısırmalar ciddi boyuta gelebilir.

Benimkilerde deri degisiyor 3 ündede fark ediiyorum fakat ikisi cok asiri hareketli ve arada bir gözlerini elliyorlar diyeride masallah cok uslu :D sanirim biraz tembel desek daha uygun olucak kuru alani ve yanliz takilmayi cok seviyor

Benimkilerde deri degisiyor 3 ündede fark ediiyorum fakat ikisi cok asiri hareketli ve arada bir gözlerini elliyorlar diyeride masallah cok uslu :D sanirim biraz tembel desek daha uygun olucak kuru alani ve yanliz takilmayi cok seviyor

sprtcs13' Alıntı:
göz kaşımasıyla yanak kaşımasını nasıl ayırt edebiliriz peki bilgisi olan varmı? sürekli deri değişimi yaptıkları için acaba vitamin eksikliği çekip çekmediğini anlamak lazım? ^^

Sanırım arkadaş bu hareketi yaparken yanaklarını mı kaşıyorlar yoksa gözlerini mi ovuyorlar nasıl ayırt edriz demek istemiş

Yanaklarını yada gözlerinin çevresini kaşırlar. Göz kaşınması enfeksiyon durumunda olur.

Geri