Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kavga alan darlığından mı?

yayluu

Yeni Üye
Merhaba hayvansever dostlar.
Büyüğü Parlak, küçüğü Çiçek olan kaplumbağalarımıza 3 aydır sahiplik yapmaktayım. Komşumuz artık bakamıyorum dediği için aldım bunları. Uzun süre resimdeki kabın içinde beslemiş. Sizlerin değerli görüşlerini okuyarak elimden geldiğince resimdeki akvaryumu tasarladım onlara. Son 1 haftadır büyük olan küçük olana saldırıyor. Hayvancığın ensesini ve boynunu kanatmış. Ensesi fena yaralı. Bunu görünce büyüğü yeniden kaba almak zorunda kaldım. Ona da üzülüyorum şimdi ama akvaryuma atar atmaz saldırıya geçiyor hemen. Ne yapacağım bilmiyorum. Yem olarak jbl stick kullanıyorum ve 1 avuç atıyorum sabahları. Açlık kaygısı olmaz diye düşünüyorum. Akvaryum mu dar acaba? Kuru alana ikiside sığıyor, yüzme alanları yeterli bence ama ne bileyim işte kavga edip beni üzüyorlar. Ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• Foto045.jpg
    Foto045.jpg
    356.3 KB · Görüntüleme: 136
  • Foto046.jpg
    Foto046.jpg
    299.5 KB · Görüntüleme: 144
Cvp: kavga alan darlığından mı?

Yer onlar için yeterli büyüklükte değil ve su hacmi az. Bu sebeple kavga etmeleri muhtemel. Hiç bu sebepten olmayıp aralarında hiyerarşik bir sorunda olabilir. Yani akvaryumu büyütseniz dahi kavga devam edebilir. Tabi akvaryum her ihtimelde yetersiz.

Filtre akvaryuma yetse dahi akvaryumdaki canlı oranı fazla olduğu için suyu temizlemeye yetmiyor sanırım. Buda ayrı bir konu.

Bu arada yaralı kaplumbağayı veterinere götürüp tedavi için öneriler almanız gerekiyor. Aksi halde yaralar daha kötü sonuçlar doğurabilir.

cevap için tesekkürler. Akvaryumu büyütme durumum yok. Bu ara deri degiştirdiler sanırım, su epey kirlendi. Birazda ben ihmal ettim temizlik isini çocuğun hastalığından dolayı. Nd yapayım şimdi kararsız kaldım. Büyüğe veda mı etsem? Sadece küçük için yeterli mi peki o ortam?

Küçük için bir süre daha idare eder. Ancak size tavsiyem dipte bir kaç çakıl tutmanız yönünde. Çakıl kaplı taban aralarında ve altlarında pislik tutarak kirlenmeyi hızlandırır ve su değerlerini etkiler.

dibi zaten taşla kaplı ama daha mı ince olsunlar? Küçüğün yaraları iyilesti şimdi, bir sağlık sorunu da gözükmüyor şimdilik. Bu arada ben ikisinede çok alıştım ama böyle kavga edeceklerse ve yer dar ise büyüğü satmak zorundayım. İkisi için de iyisi bu şekil sanırım..

tamamen ters anlamışım yazdıklarınızı:) dibi biraz seyrelteceğim hemen.. 3-4 taş, birazda kabuk bırakacağım

Yani yeni sistem şansınız yoksa büyüğü sahiplendirmenizi öneririm.

Evet dipte ya ince silis kum yada bir kaç çakıl yeterli. Sizin hayvanlar kumu çok havalandırabileceği için sadece az miktarda çakıl iyi olur.

Geri