Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kavga

zgzoid

Altın 2 Üye
Arkadaşlar 2 kapluşlumu akvaryuma koydum.10 gün falan oluyor.Önce az küçük olan büyüğü ısırıyordu.Sonra birara kardeş gibi anlaştılar.Şimdi de büyük saldırmaya başladı.Büyüğü mecburen ölüm fanusuna aldım biraz akıllansın diye.Bu şekillde ayırarak normalleşme sağlayabilir miyiz?Çözüm önerileriniz nedir?

Cvp: Kavga

sağlayamazsın bu şekilde ayırdığın kaplumbağa cezalancağını anlamayacaktır sonuçta bir kedi köpek değil bu ve ayırman gerekiyorsa ölüm fanusu değil tam teşekküllü akvaryum yapman gerek

idil varış' Alıntı:
sağlayamazsın bu şekilde ayırdığın kaplumbağa cezalancağını anlamayacaktır sonuçta bir kedi köpek değil bu ve ayırman gerekiyorsa ölüm fanusu değil tam teşekküllü akvaryum yapman gerek

Bu sürede küçük olan akvaryumu sahiplenir diye düşünüyorum.Başka akvaryumum yok sokağa da atamayacağıma göre ölüm fanusu şimdilik.

Kaplumbağalar vahşi hayvanlardır, ehlileşmez. Ancak bulundukları ortama yada beraber yaşadığı diğer kaplumbağaya uyum sağlar. Ancak her zaman anlaşacak diyemeyiz. Yetersiz alan veya hiyerarşik sebeplerden kavga edebilirler. Üç seçenek var. Ya kaplumbağalara uygun ayrı sistem kuracaksınız, ya yaşadıkları akvaryumu birbirine ulaşamayacakları şekilde böleceksiniz yada kaplumbağaların birini sahiplendireceksiniz. Malesef bunlar dışında bir seçenek yok.

Merhaba,

Benimde uzun süredir aklımda olan bir B planı var. Emre Bey'inde bahsettiği gibi kavga durumu söz konusu olduğunda ikinci bir akvaryuma kadar, ortaya su geçişine izin veren ama kaplumbağanın geçmesine izin vermeyen deliklerle dolu pleksiglas koymak. Tahmini kalınlığı 6-8mm olarak düşündüm.

Benimde çekincelerim vardı bundan. hem bilgili arkadaşlardan yardım almış oluruz, hemde bakarsınız sizin sorununuzda böylelikle kısa süreliğine olsa da çözüme kavuşmuş olur.

1. sorum, Pleksiglas yapısı gereği su ile bir iletişimde olmaz diye biliyorum ve güçlü vantuzlarla tuttursam cama kaplumbağalarım onu yerinden oynatabilir mi?

2. sorum, Aynı düzeneği iki tarafa da yapmam gerekiyor (kuru alan,ışıklandırma vs.) biliyorum. Acaba filtreleme de bir değişikliğe gitmem gerekir mi ? Akvaryumum gereği iç filtre bir kaplumbağanın bulunduğu kısımda olacak. Sonucunda pleksiglastaki deliklerden su devir daimi olur diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.

1- Vantuzları deneyin. Eğer tutmazsa en sağlam çözüm böleceğiniz yere camdan çıta yapıp (kızak sistemi gibi) pleksiyi yukarıdan araya oturtun.

2- Filtre tüm suyu filtreler ama arada aynı süre oranıyla (yani 1 hafta bir taraf, 1 hafta diğer taraf gibi) diğer tarafa alıp bunun daha net olmasını sağlarsınız. Su filtrelensede filtrenin olmadığı taraftaki katı pislikler aradan geçemeyebilir.

Kapluşlarım aynı boya gelince kavga sorunu kalmadı.

Sanırım aralarında çok az bir fark vardı. Siz genede gözlemlemeye devam edin derim.

Geri