Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kayaya tırmanamıyor

mehmetozbakan

Bronz 4 Üye
ADI ŞAZİYE <3
mailto:/1f/3/s7rxc.jpg
Daha önce bukadar tatlı hayvan bakmamıştım :) Hani kedi gibi sevimli bence.
Tek sorun güneşlenmek için kayalara çıkamıyor,tırmanmaya çalışıyor ama elleri asılı kalıyor en sonunda düşüyor.Sanırım güneşlenmeye çalışıyor :)

Cvp: BEN YİCEM BU HAYVANI :) SADECE 1 SORUN VAR 1 CEVAP

Şimdilik bunla idare edecek ama taşı sağa çevirseydin orası daha rampa gibi . Bir turtle bank işlevini görmeye çalışırdı . Buraya çıkamaması da garip bana göre. Sen taşı çevir sağa tarafa doğru çıkabilecek mi bakarız. Ama cd veya dvd kabı ile halı kaydırmazı da en yakın zamanda bulmaya çalış.

Bu arada yemleri yemeye başladı mı

Bişey sorcam öyle daha çok hosuna gidiyo olabilir mi ? üstüne çıkardın suan duruyo orda suan kayanın üstünde yani

ama söyledğğim sey de olabilir mi

Hayır yem yemiyo :/
Abi ama onu da halletcez . Masa lambası da hallettim aaa şuan suya daldı :d

Maşallah diyelim.

Yeni ortamına alışma sürecinde korkma durumları normaldir.

Kuru alana çıkma konusunda da su seviyesini biraz daha yükseltebilirsin. kuru alanın son kısmı kuru kalacak şekilde o zaman çıkabilecektir.

Ekipmanlar ve dip kum konusunda bilgilenmiştin zaten en kısa zamanda da onları tamamlarsan senin için güzel bir görüntü, kaplumbağan için sağlıklı ve mutlu olabileceği bir ortam meydana gelecektir.

Birde yazım konusunda cümle/harf büyüklüklerine dikkat edersek daha iyi olur.

kaplumbağanız için sağlıklı uzun bir ömürler dilerim

Çok teşekkür ederim . yavaş yavaş alışıyor sanırım . şuan tam göremiyorum burdan ama yemin birisini yedi gibime geldi yanına gidersem korkar diye gitmedim

Dediğiniz gibi sadece 1 kuru yer kalacak sekilde yaptım . Bakalım neler olacak .

Cvp: Kayaya tırmanamıyor

Günlük yem miktarı kafa büyüklüğü kadar olacak Mehmet unutma. Birde elinizden yem yemiyorsa akvaryuma atılan yemi kontrol edin 30 dk içinde yemezse geri alınki suyun kirlilik oranında artış olmasın. Korkuyorsa senin yaptığın gibi uzaktan izlemek en iyisi. Bir müddet sonra yemin tadını aldıktan sonra elinden de yemeye başlar zaten.

Evet, kendi haline bırakmak bir süre adaptasyonu için iyi olur. Filtre, ısıtıcı, kuru alan ve lambası tamamlandımı daha sağlıklı bir ortam olacak. Soğuk olan kuru alana çıkmaması normal hatta daha iyi. Üşütüp hasta olmaz. Ancak bulunduğu odada insanlar varken her şey tam olsada ürkekliğinden çıkmayacaktır yada çıksada hemen inecektir. En sakin odada surması onun için daha iyi.

Büyük harfle yazılan yorumları uygun hale getirdim.

emre abi sağol . aynı taktıkle devam ediyo fakat bu sefer sırtını günese çevirdi :D heryerini ısıtıyo galiba . aynı taktikle duruyo hala asılı şekilde.

oha ne oluyo :( boğazı çok incelip tekrar çok kalınlasıyo ve kafası çok dışarda neden böyle yapıyo

nefes alıyomuş :XD

yani benim için capslock açıkmış k.b. çok pardon

Sorunuzu yazabilirsiniz direkt olarak . Biri varsa cevap verir zaten . Bir de capslock a dikakt etmelisin.

abi çok sevindim heycan yaptı noldu biliyonmu :D kayaya tırmandı

yem yediiiiiiiiiiiii !!!

şu capslockla basım dertte :S

Boğazının şişrmesi normal. Isı dengesini ayarlıyor ve nefes alıyor.

Kuru alan kulanımları 3-4 haftayı dahi bulabilir. Dediğim gibi bir süre kimse olmasın odasında.

Panik yapma Mehmet. Hayvanı sakince bırak o biraz akvaryumu ve etrafı tanısın. Isıtma lambasını ayarladın galiba. Derecen varsa kuru alan zeminini bir kontrol et. 31-33 derece kadar olsun. Çok yüksek yada az olursa problem olur. Lamban 40-60 w soft bir ampuldür umarım. 15-20 cm mesafe uygun olur.

abi çıktı kayaya yem de yedi çok mutluyum ya

Çok tatlı hayvan

tadı da güzel diyolar ama birazcık gelişsin
şakaydı :/:DA:WDA:DW

BEYLER YİNE ÇIKTI YİNE ÇIKTI ! VE YEMLERİN HEPSİNİ YEDİ BU GÜNLÜK BASKA YEM VERMİYORUM KONU KİLİT 1 ÇOK MUTULYUUUUM <3

Geri