Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kendi köşelerine çekilme hali

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Selamlar,

Akvaryumumda aşağıda gördüğünüz gibi bir kuru alan var.

mailto:/img824/9262/3w2q.jpg

Kuru alanın sol köşesinde kablonun geçtiği yere bakınız.

Küçük kaplumbağam sürekli oraya giriyor ve saatlerce orada duruyor oradan çıktığını çok az görüyorum.

Sebebi nedir? Alışma süreciyse 1 haftadır bu akvaryumda ama halen böyle

Yeme - yüzme gibi şeylerde sıkıntısı yok genel olarak çok hareketli ve akvaryumu iyi kullanıyor ama sürekli o köşesine çekiliyor bunu anlamadım. Köşeyi kapatayım mı kalsın mı?

Orayı sevmiş olabilir benim cicozda kendine gizli biyer yapıyor deniz kabuklarından orayaa giriyo acıkınca cıkıyo sadece yani bunlar kendilerini iyi ve güvende hissettikleri yeri biliyor ve orayı sahipleniyorlar :D

Orayı sevmiş olabilir benim cicozda kendine gizli biyer yapıyor deniz kabuklarından orayaa giriyo acıkınca cıkıyo sadece yani bunlar kendilerini iyi ve güvende hissettikleri yeri biliyor ve orayı sahipleniyorlar :D

Hayvan ne istiyorsa onu yapsın. Saklanmak istiyorsa saklansın. Buna mani olmak stres sebebi olur. Zaten ürkek hayvanlar birde ilk zamanlar tamamen bu yönde oluyorlar. Fazla ilgilenmeyin kendini daha güvende hissedecektir.

Cvp: RE: Kendi köşelerine çekilme hali

AEK' Alıntı:
Hayvan ne istiyorsa onu yapsın. Saklanmak istiyorsa saklansın. Buna mani olmak stres sebebi olur. Zaten ürkek hayvanlar birde ilk zamanlar tamamen bu yönde oluyorlar. Fazla ilgilenmeyin kendini daha güvende hissedecektir.

Tedirgin olduğum tek nokta oraya sıkışıp kalması. Bazen acaba sıkıştı mı diye hafifçe ittiriyorum tekrar oraya çıkıyor. Yem vakti geldiğinde orada olmadığı zamanlar yem peşinde koşuyor ama oradayken çıkmıyorda yem için. Elle yedirmeye çalışıyorum uçtan uca

Sanırım orada kendini güvende hissediyor ve saklanıyor. Bence bu konudaki inatçı hali geçer. Akvaryum hareketli bir yerde ise alışma süreci uyum süreci uzar.

Geri