Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kerevit ve kaplumbağa bir arada yaşar mı?

muhammedkafadar

Yeni Üye
arkadaşlar bende 1 metrelik (112 litre) bir akvaryum var, iki kaplumbağa besliyorum. aynı akvaryuma kerevit koysam problem olur mu? bir kuru alan var, bunun için kavga ederler mi?

Cvp: Kerevit ve kaplumbağa bir arada yaşar mı?

bence yanlış olur. çünkü kıskaçlı bir hayvan.kaplumbağalara zarar verebilir.

Tam tersi ne kadar kabuklu yada sert derili hayvan da olsa bir süre so ra kaplumbağalar tarafından yenilmekten alıkoyulamıyor.

Vatoz balığından, elma salyangozuna; adi salyangozdan semendere ben kerevitin de kısa bir sürede afiyetle yeniceğini düşünüyorum.

Kaplumbağaların düz ve sert çeneleri yüksek basınç kuvvetleri oluşturarak bu denli sert be sağlam gözüken hayvanları da yemelerini yada öldürmelerini sağlıyor. Kaplumbağa ike yaşayacak tek canlı yine bir kaplumbağadır ki çoğu zaman kendi cinslerine bile zarar verirler.

Kaplumbağa balık olduğu gibi karides ve türevlerinide avlayan bir hayvan. Bu hayvanıda avlamaya çalışacağı gibi mücadele esnasında arkadaşın değindiği kerevitin kıskaçları ile kaplumbağaya zarar verme durumuda meydana gelebilir. Bu sebeple hiç tavsiye etmem.

Youtube'da bir sürü video var arama yapın izleyin adamlar sırf yesin diye akvaryuma neler neler koyuyor. Kaplumbağalar kendi türünden olmayan tüm canlılara saldırır ve yemeye çalışır. Bazen kendi türlerine bile saldırır.

Dışardan bakıldıgında -en azından benim görüşüm böyle- çok uysal bir canlıymış gibi geliyor kaplumbağalar fakat araştırdıkça ve tecrübe edindikçe şaşırmıyor deyilim bu kadar saldırgan olduklarını görünce :)

Sorma zeki, büyüdükçe biz dahi çekinir olduk. Bu hayvanlar eğitilemeyen doğrudan içgüdüsel hareket edenlerden. Bu sebeple ortama uyum sağlasalar, alışsalarda, yem için ele gelselerde avlanma ve saldırma güdülerini yitirmiyorlar.

Geri