Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sünger mi Elyaf mı

Şelale boruyu kullanırsan bu su yüzeyinde olacak. Ön ucundaki tapayı çıkaracaksın su havadan indiği için akvaryumda hava kabarcığı yapacak. Ucu ön cama daha yakın olacak şiddeti biraz daha azalacak.

Bunu değil hava hortumunu takarsan su şiddeti biraz daha fazla hava kabarcığı da fazla olacak.

Gürültü olayı aynı civarlarda olur. Gürültü hayvan için sıkıntı değil. Ev ahalisi rahatsız olursa gece boruyu suya eğebilirsin yada hortum kullanırsan dış ucuna musluk takar kaparsın. Petshoplarda satılıyor.

Önce şelale boruyu kullan sorun su şiddeti.
 
şelaleyi denedim fakat memnun kalmadım şelale yeterli yüksekliğe gelemiyor borular yetersiz o yüzden bir kısmı su içinde kalıyor. hava kabarcığı veren boruyu kullanıyorum zaten baya bir kıstım çok şiddeti yok hayvan da alıştı gibi artık hatta filtrenin olduğu taraflara da gidiyor. bu arada süngeri çıkarıp elyaf koyayımmı?
 
bayramdan aktif olamiyorm selale kum alinca kumu tozutur bence
 
bayramdan aktif olamiyorm selale kum alinca kumu tozutur bence
Hayır şelale suyu cok karıştırmadigi icin kumu etkilemez. Senin filtre cok güçlü olduğu icin kumu döndürüyor. Ayrica filtre alt tarafindan da pislik cektigi icin kuma cok yakin filtre de kumu içine çeker.
 
Elyaf toz kirleri de tutar bu sebeple daha çabuk kirlenir. Deliklerden baktığında kahverengiye dönmüşse çıkarıp kirli kısmını koparıp atacaksın yerine bir o kadar koyacaksın böylece fazla ziyan olmayacak.

Yada sera crystal clear al. Bu top şeklinde özel bir elyaf kiri daha iyi çeker ve yıkanıp tekrar kullanılır. Ziyanı yok. Tek tekte satılıyor. Yeterince alır koyarsın.

Bu konuda videosu var.
 
benim filtrem tek hazneli süngerin yarısını kesip o yarı kısma elyaf koysam nasıl olur?
 
Süngeri kesip ziyan etme. Sadece pervane tarafına birkaç cm'lik sünger parçası uydur kalan elyaf olsun.
 
daha acelesi yoktur herhalde değil mi sipariş ettim fakat 4-5 temmuz gibi gelecek. pervane tarafına derken o kısmı tam anlayamadım.
 
Elyafın pervaneye çekilip dolanmaması için arada sünger olmalı.
 
Yani pervane tarafı neresi oluyor onu anlayamadım, süngerin olduğu kısımdaki yuvarlak boru gibi şey mi?
 
Geri
Üst