Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı kaplumbağalar...

Combichrist

Yeni Üye
Arkadaşlar ben iki kaplumbağa aldım. Adam bize ölüm fanusunda verdi ve benim haberim yoktu onun kaplumbağaları öldürdüğünden. Ben kaplumbağalarıma çok bağlıyım gerçekten ve eminim ki bu sitedeki herkes öyledir. Ama benim bir tanesini almamın nedeni, onun orada hayatını kurtarmamdı. Neyse, uzun hikaye... Ben onları yaklaşık 4-5 aydır besliyorum, yani ölüm fanusunda. Günde 2 adet Turtle Stick veriyordum ki kaplumbağa başına 7-8 verilmesi gerektiğini öğrendim daha yeni, o yüzden bugünden itibaren 4-5 tane vermeye başladım. Bu arada, kaplumbağalarımın ikisi de yavru ve 10 cm den uzun değil, kesinlikle. Akvaryum'u almak için ne kadar acele etmeliyim? Ne kadar miktarda yem vermeliyim? Kaç farklı yem vermeliyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

Kaplumbağanızı ölçüp boyu konusunda net bilgi verirseniz daha doğru birşey söyleyebiliriz. Hemen bir akvaryum almanız gerekli çok bile kalmış o fanusta en başından akvaryumda bakılması gerekli aslında şimdiye kadar hasta olmadılarsa çok şanslılar. Toplam Yem miktarı kaplumbağanın kafa hacmi kadar olmalı çeşit konusunda ve öğün konusunda kapluşun kabuk boyunun net olarak bilinmesi gerekli.

Kaplumbağanın boyutlarını yazın ilk ölüm fanusunda hasta olmamaları büyük şans yem konusundada toplam yem kaplumbağanın kafa hacmi kadar olur :)

Cvp: Kırmızı yanaklı kaplumbağalar...

Kaplumbağalarımın boyutları farklı. Büyük olan neredeyse 4 cm yani 3.90 falan diyebiliriz. Küçük olan tam 3 cm. Ayrıca, kafa hacmini göz ayarıyla mı yapacağım?

Uygun sistemi hemen kurmalısınız. Kaybettiğiniz her vakit hastalık vs gibi tüm olumsuzluklar için ihtimali artırır.

Aşağıdaki konuda nasıl bir sistem kurmanız gerektiği yazılı.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Aşağıdaki konuda beslenme sistemi yazılı. Buda önemli bir onu. Çeşitlikil önemli ama oranlar vs için detayları bulabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Göz ayarıyla olabilir kaplumbağaların kücük kalmış ben 2 aydır bakıyorum biri 4,5 biri 3,5 cm ama bundan sonra iyi bakarsan kısa zamanda toparlarlar:)

Tamam teşekkürler.. Bu arada, akvaryumu 2-3 gün falan sonra alsam büyük bir sorun teşkil eder mi?

Kafa hacmi göz kararı ayarlanır. Bu yavrular günde iki kez toplam günlük öğün miktarı hayvan başına kafa hazmi kadar yemlenir. Sera raffy p yada tetra reptomini ana yem yapıp öğün oranını 2/3 olarak ayarlamalısınız. Sera raffy I yada Tetra gammarusu ek yem yapıp öğün oranını 1/3 olarak ayarlamalısınız. Sera mineral destek yemi haftada bir tam gün verebilrsiniz. Yani öğünü sabah ve akşam yapın ve günlük kafa hacmini iki parça halinde öğünlere dağıtın. Oranlamayı her güne bölmek yerine günde tek tip ile haftalık yapacağım.
1. gün: Sera raffy p yada tetra reptomin
2. gün: Sera raffy I yada Tetra gammarus
3. gün: Sera raffy p yada tetra reptomin
4. gün: Sera mineral
5. gün: Sera raffy p yada tetra reptomin
6. gün: Sera raffy I yada Tetra gammarus
7. gün: Sera raffy p yada tetra reptomin

Combichrist' Alıntı:
Tamam teşekkürler.. Bu arada, akvaryumu 2-3 gün falan sonra alsam büyük bir sorun teşkil eder mi?

İdare edecekler. Bu konuda belirlediklerinizi önceden paylaşmanızı tavsiye ederim. Bir çok kişi hatalı yada kaplumbağaya uygun olmayan akvaryum ölçüleri ve ekipmanlarla eve dönüp ancak kısa bir süre idare edebiliyor hatta bazıları hiç uygun olmuyor.

Bu sürede gündüz fanus evin sıcak bir odasında dursun. Gece ise ufak bir yeri hava alması için açık kalacak şekilde havlu ile örtülsün. Su değişminde sıcaklık farkı olmaması için kullanılacak yeni su önceden dinlendirilmiş ve fanusun bulunduğu odada aynı sıcaklıkta olsun.

Tamam teşekkürler bunları not ettim 2-3 güne alırım. Bir arkadaş dedi ki "Sabah kurutulmuş karides akşam elindeki Turtle Stick ver sağlıklıca beslenmiş olur"

Bu arada kapluşların birbirlerinin yemlerini yeme alışkanlıkları var özellikle baskın olan yavru diğerinin yemini çalabilir bu da onun obez olmasına diğerinin de iyi beslnememesine neden olabilir bunu için yemleri eşit vermeniz gerekli ya birine verirken diğerini oyalayın ya da ayrı kaplarda yemleyin. Bir de yem yüzünden kavgalar olabilir ikisinin ortasına tek yem atmayın ayrı köşelerde besleyebilirsiniz bunu ek olarak belirteyim istedim

Karides açık poşetteyse sakın vermeyin parazite neden olabilir ve bayat olabilir ama en önemlisi parazit riski

Combichrist' Alıntı:
Tamam teşekkürler bunları not ettim 2-3 güne alırım. Bir arkadaş dedi ki "Sabah kurutulmuş karides akşam elindeki Turtle Stick ver sağlıklıca beslenmiş olur"

Turtle stick yerine raffy p yada reptomin gbi daha faydalı iki yemi kullandığınızı düşünerek şunu belirteyim. Reptomini 2 gün, gammarusu 1 gün ve günde tek tip olarka vermeniz ile günde bir öğün 1/3 karides, diğer öğün 2/3 reptomin vermeniz arasında hiç fark yok. Ama ben bu kadar hassas ayarlayabileceğim derseniz tabiki iki çeşidi bir günde verebilirsiniz.

Pekala teşekkürler ama onlarda gariptir ki hiç birbirlerinin yemeğini almıyorlar hep 2'ye 2 gidiyor. Bu akvaryumu Pazar falan alsam bir şey olur mu?

Yem kavgasi yapmamaları iyi benimkiler birbirlerinin ağzından alıyor walla pazar alsan bisey olmaz heralde :)

Sorun olmaz. Sadece o güne kadar akşam dediğim gibi gece soğuktan korunsun ve su değişimi olursa aynı ısıda su konulsun.

Geri