Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı kaplumbağam 4 gündür suyun içinde ?

kaplis01

Yeni Üye
Merhaba değerli hocalarım ::) 4 gün önce misafirimiz hediye olarak kırmızı yanaklı su kaplumbağası getirdi, ben de depodan 35 cm uzunluğundaki eski akvaryumumu doldurup ona yerleştirdim. Ama hep suyun içinde çok meşgul olduğum için kuru alan yapma fırsatım olmadı ama erken zamanda yapmayı düşünüyorum. 1 hafta daha su içinde kalsa sıkıntı olur mu ? Yoksa arada elimle masama çıkarıp gezdiriyim mi ? Teşekkürler

Cvp: kırmızı yanaklı 4 gündür suyun içinde ?

Merhaba Hoşgeldin,

Öncelikle Linkteki Bakım konusun özetini muhakkak okumalısın. Her şey detaylı bir şekilde anlatılmış durumda. Yine Ek olarak sormak istediklerini konu üzerinden devam edebiliriz.

Kuru alan yapımına kadar akvaryum içine taş, Kök ve benzeri bir apart ile geçici bir kuru alan dinlenme yeri koyman gerekir. Kuru alan ihtiyacı yürümek için değil. Bu sebepten akvaryum dışına çıkarıp yürütmeye gerek yok.

Kuru alana güneşlenmek ve ısınmak için çıkarlar. Sıcaklık bu canlılar için son derece önemli. Kuru alan imkanı en kısa sürede sağlanmalı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri