Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbagasi Üretimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ege-can

Gümüş 3 Üye
Katılım
5 Eyl 2010
Mesajlar
168
Kırmızı yanaklı kaplumbağalar, sürüngen hobicileri arasında çok popülerdir. Binlerce yavru kaplumbağa ucuzluk dükkanlarında satıldığı gibi, pet shoplarda da yasal olarak satılmaktadır. Amerika'da yasal olarak yasaklandığı için (bu 10 cm.'den küçükler için geçerlidir) şu an pek rastlanmamaktadır. Bu, belki de yavru kaplumbağaların yaşayabilmesi için iyi bir sistemdir, çünkü çok az yavru hayatta kalabilmektedir. Genelde ebeveyenler, çoçukları için, oyun arkadaşı olarak alsalar da, tecrübesiz ve yanlış bakım sonucu, zayıf düşüp ölmektedir. Gerekli yaşam koşulları sağlanırsa hobici, yıllarca sürecek bir arkadaşlığa başlıyor demektir. Düzenli bir plan ve tabi biraz da şansınız iyi giderse.Kaynakwh webhatti.com: kırmızı yanaklı su kaplumbağası üretimi

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası (Pseudemys scripta elegans) Kuzey Amerika'da, Orta-batı kesimlerinde bataklıklar arasında oldukça yoğundur. Bu kaplumbağalar, ılık ve bol yeşilli sularda yaşarlar.

Genç kırmızı yanaklı, (pseudemys scripta elegans) sarı çizgili yeşil kabuklara sahiptirler. Sarımsı plastronu üzerinde, kalkan şeklinde kırmızı bir noktası vardır. Ayaklar, kuyruk ve kafa kısmında sarı, gri ve yeşil çizgiler bulunur.

Fakat en ayırt edici özelliği kaplumbağanın da ismini aldığı, kafasının her iki yanındada bulunan kırmızı-oranj kulak lekeleridir. Diğer taraftan olgunlaşan türler, zamanla bu lekeyi kaybeder ve siyah/duman grisi renk ayaklar ve kafa kısmında hakimiyet elde eder. Kırmızı nokta artık çok az bir yer kaplar veya tamamen kaybolur. Cinsiyetler kolayca ayırt edilebilir. Dişiler erkeklere göre daha uzun ve ağırdırlar. Boyları 16-25 cm. ile 27,5 cm. arasında değişebilir. Erkekler de bu 10 cm. ile 22,5 cm. olarak görülür. Erkeğin kabuğu (plastron) daha içeriye dönüktür, dişininki ise daha düzdür. Ayrıca erkekler de dışkılık çok bitişiktir. Bu özelliklere ek olarak ön ayak pençeleri erkeklerde, dişilere göre çok daha uzundur. Bu anlatılan özellikleri taşıyan erkek artık seksüel açıdan da erginliğe ulaşmış demektir.

Çiftleşme zamanı yaklaştığında, erkek dişiyi takip etmeye başlar. Eğer dişi de çiftleşmek için hazırsa, erkeğin kendisini takip etmesine izin verir. Erkek yüzerek dişinin yanına yaklaşır ve ısrarla ön ayağı pençeleriyle dişinin kafasına dokunmak ister. Daha sonra erkek dişi üzerine çıkar, zaten konkav kabuğu dişininkine anında uyar ve kuyruğunu hareket ettirerek, her iki kabuğun da birbiriyle temasına izin verir ve çiftleşme başlar. Çiftleşme daima su içinde gerçekleşir.

Yavru olarak aldığınız kaplumbağalarınız için 60 cm. uzunluğunda bir akvaryum ilk başta yeterli olacaktır. Fakat çok çabuk büyüme kaydettikleri için bu akvaryum uzun süre idare etmeyecektir. Belki daha sonra 100x40x40'lük bir akvaryum işinizi görebilir. Yaz aylarında tankınızı cam kenarına koyabilir ve sezon boyunca suni ışıklandırmaya gerek kalmayabilir.

Kaynakwh webhatti.com: kırmızı yanaklı su kaplumbağası üretimi

Su ısısını 26,5 C'de sabitleyecek bir ısıtıcı ve suyun berraklığını sağlayıcı büyük bir filtre gerekecektir. Haftada bir su değişimi ve filtre temizliği yapılmalıdır. Tankın temizliğinin sağlanması bakımından, tankın tabanı bir kaplama gerektirmez. Güneşlenebilmesi için üzerine oturabileceği bir yer sağlanması gerekmektedir. Eğer kırmızı yanaklarınızı sürekli içeride tutuyorsanız, haftada 2 kez D vitamini sağlanması açısından (Bu kabuğun deformansyonu önleyecektir) 3-5 dakika U.V ışını alması gerekmektedir.
Kaynak : Web Hattı

Başlık veya Mesaj Tamamen Büyük Harfle Yazılamaz ! // furkan54ozan
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst