Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Hasta Olmuş Olabilir Mi?

efeyilmazz

Moderator
Yönetici
Katılım
7 May 2023
Mesajlar
1,632
akvaryumumu ilk kez doldurduğumda yaklaşık 1 saat kadar bekledim fakat su anca 20 derece oldu 1 saatte. hayvanın suyu da gittikçe soğuyor tabi paludaryumdaki ısıtıcıyı akvaryuma taktığım için. baktım böyle olmayacak paludaryumdaki su da soğuyor bari akvaryuma koyayım dedim. akvaryumun suyu 20 derece civarıydı. yaklaşık iki gündür herhangi bir hareketsizlik iştahsızlık vs. yok. hasta olmuş olma ihtimali varmı?
 
Yapılmayacağı yapmışsın. Bulunduğu su yavaş yavaş soğuduğu için hayvan vücut ısısını ona ayarlar. Sürüngenler soğukkanlı canlılardır. Vücutları bizim gibi ısı üretmez. Kendilerini dış ortama adapte ederek vücut ısılarını dengelerler.

Alıp hayvanı bir anda soğuk suya atarsan şok yaşar. Onun için akvaryumdaki su en az 26 dereceye çıktığında hayvanı alıyoruz.

Yazın bulunduğu su 28 üzerine çıkabilir o zaman akvaryumdaki su 28 derece olduğunda alırız. Hiçbir zaman soğuk suya koymuyoruz.

Akvaryumdaki suyun çabuk ısınması için biraz su ısıtıp koyabilirsin. Sıcak suyu döktükten sonra suyu karıştırıp ısıyı bütün akvaryuma yay. Su istenilen sıcaklığa gelince hayvanı akvaryuma al.

Hayvana 1 damla vitamin ver. Kuru alana çıkıp lamba altında ısınsın.
 
vitamin olarak hangi markanın vitaminini alayım ve nasıl uygulayacağım.
 
Deep fix reptivit al. Gerçi sen alana kadar hayvan toparlar. Genta uygulaması gibi. Yarın alırsan ilk 2 gün günde bir damla sonra haftada bir 1 damla devam edersin.

Ama gözle görülür bir sıkıntı yoksa alma.
 
Geri
Üst