Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kış uykusu ve kaplumbağa davranışı hakkında bilgi

omer170389

Yeni Üye
kablumbağam cok hırcınlartı elıme alamıyorum. tırnak batırıyor yada cırpınıyor
bırde kafama takılan su kıs uykusu! uyutmam gereklımı gereklıyse nasıl eger uyutmam gerekıyorsa aklıma gelen bır yontem var ama nasıl olur bılmıyorum su en buyuk saksılardan alıp ıcıne ınce sılıs kum doldurup kalorıfer dıbıne bırakmayı dusunuyorum ne dersınız (kaplumbağaların kuma gomulup uyudugunu okumustumda)

RE: merabalar

mecbur olmadikca elinize almamalisiniz dogal olarak tepki veriyorlar.

Bildigim kadariyla dogal ortamlari olmadigi icin kıs uykusundan uyanamama riskleri cok yuksek bu sebeple uyutmamamiz gerektigini biliyorum. Tecrubeli arkadaslar detayli bilgi verecektir.

RE: merabalar

Su içinde kuma gömülürler. Kış uykusuna yatması için doğada oluşan şartları sağlayamazsınız. Bir çok hayvan bu sebeple evlerde öldürüldü. Sebebi birden düşürülen ısı ve yağlanmaya zaman bulamayan bünyedir. Hayvan metabolizması durmaya yaklaşır ancak minimal enerji tüketir. Uygun zamana yeyılarak depolanamayan yağ eksikliği bünyeyi iflas ettirir. Tabi ani ısı düşüşüde diğer bir etken. Evde kış uykusuna yatıramazsınız. Bu sebeple belki ömürleri doğadaki kadar uzun olmayabilir ama sağlıklı bir yaşam sürerler.

Kuru bölgede kış uykusuna yatan kara kaplumbağasıdır.

Ayrıca arkadaşımızın bahsettiği gibi hayvanı ele almayın. Rahat bırakınki strese girmeden huzurlu bir yaşam sürsün.

Cvp: merabalar

Su kaplumbağaları sadece su içerisinde kendilerini huzur ve korumalı hissederler. Bu sebepten ötürü elinize alma durumlarında agresif hareketler sergilemeleri normaldir. Mümkün olduğunca akvaryum içerisinde kalmaları ruh sağlıkları açısından iyidir. Kış uykusunu ise belirtmişler zaten. Benim ek olarak bilgi amaçlı söyleyeceğim, kalorifer dibine bırakmanız gerekmez ki zaten bu hayvanlar ısı düşmesi dahilinde kış uykusuna yatarlar.

Geri