Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kisisel ozellikler

beremi

Bronz 4 Üye
merak ettigim bir konu var arkadaslar insanlarin sergiledigi kisisel ozellikleri ( kıskanclik,haylaz,cekingen vs) kaplumbagalarda sergiliyomu ?

Aslinda bu biraz yoruma acik bir sey ama bence sergiliyorlar mesela yerlerini sahiplendiklerinde el titretiyorlar kiskandiklarinda isirabiliyorlar beni gorunce benimkiler deli gibi cirpiniyorlar buyuk ihtimalle yem makinamiz geldi diye seviniyorlardir :)

Cvp: RE: kisisel ozellikler

flora11' Alıntı:
Aslinda bu biraz yoruma acik bir sey ama bence sergiliyorlar mesela yerlerini sahiplendiklerinde el titretiyorlar kiskandiklarinda isirabiliyorlar beni gorunce benimkiler deli gibi cirpiniyorlar buyuk ihtimalle yem makinamiz geldi diye seviniyorlardir :)

Aynı durum bende de var. Akvaryum yatağımın kenarında, uyandığımda bakıyorum onlara onlarda bana bakıyor. Bir süre bakışıyoruz, ben ayağa kalkınca hemen cama yapışıp çırpınıyorlar yem gelcek diye :)

Bu arada yem konusunda ben sanırım biraz hata yapıyorum.

Normalde kafa büyüklüğü neyse o kadar yem vermemiz gerekiyor değil mi?

Ben şuan karidesle besliyorum sadece, öteki yemleri henüz almadım. Karidesler de talaş gibi hemen parçalanıyor yani 3-5 tane attığım zaman kafa boyuna erişiyor ama hayvan doymuyor. 3-4 kafa büyüklüğünde yem yediklerini biliyorum.

Karideslerin de zaten sadece uç tarafı etli olduğu için o etli kısma göre ayarlıyorum bende artık. Etli kısımlar karidesin yarısı kadar, o yarılarının toplamı bir kafa büyüklüğüne geldiği zaman bırakıyorum yem vermeyi. Fakat bu dediğimi 1 öğünde bitiriyorlar. Ne zaman beni görseler camdalar.

Obur şeyler bir türlü doymuyor ne yapmalıyım

Bazı hayvanlarda içgüdüsel olarak alan sahiplenme, sürü davranışı ve eş tutma vardır. Daha agresif yada sakin olabilirler. Yani aynı tür iki hayvan aynı olaya farklı yaklaşabilir. Hatta karakteristik yapıları değişebilir.

Ali yem konusu önemli. Sadece karides çok hatalı bir beslenme. Hemde bu oran olarak daha az olan ek yem grubunda. Bir an önce raffy p yada reptomin alman gerekir.

Geri